Pótfelvételi a PTE-n!

Lemaradtál a felvételiről? Nem vettek fel az általad megjelölt képzések egyikére sem? Ne csüggedj, gyere a PTE-re!

A pótfelvételi eljárás során még van lehetőséged jelentkezni, hiszen a PTE karai számos képzést hirdetnek meg. Nézz körbe a felvi.hu oldalán és válaszd a PTE-t, hisz Magyarország első egyeteme mindenkit vár!

Pótfelvételi képzések


Miért érdemes a PTE-t választani? 


A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.


Friss információk hamarosan!


Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, legkésőbb 2023. augusztus 6-ig.


Figyelem! A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni 2023. augusztus 6-ig! A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2023. augusztus 6-én éjfélig hitelesíteni is kell a jelentkezést.

A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai

A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi keretében, előzetes regisztrációt követően, 2023. július 27. – augusztus 6. között. A pótfelvételi eljárás a 2023. évi általános felvételi eljárás szabályainak megfelelően zajlik.

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

Ponthatárok: várhatóan 2023. augusztus 28-án


A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjat hirdet a 2023. évi általános és pótfelvételi eljárásban felvételizők legjobbjai számára!

Az ösztöndíj 4 féléven keresztül kerül kifizetésre a következő összegben:

  • Állami ösztöndíjas hallgatók esetében 150.000 forint/félév,
  • Önköltséges hallgatók esetében a hallgató által fizetendő féléves önköltség összegének 50%-a azzal, hogy a féléves ösztöndíj összege nem lehet kevesebb, mint 150.000 forint és nem haladhatja meg a 250.000 forintot.

A további részletek a linkre kattintva elérhetők!

 

@pte1367 Vajon átment Zsani a hazugságvizsgáló teszten? A végén kiderül😎 #missionimpossible #ptecsalád #ptevibe #irányapte #mindenkipécsiakarlenni #pte1367 #fyp #nekedbe ♬ eredeti hang - PTE