Marketing mesterszak

Közgazdaságtudományi Kar

Marketing mesterszak

Marketing mesterszak a két év során mindvégig a problémák interdiszciplináris végiggondolására és elemzésére készteti a hallgatókat. Ennek eredményeként elsajátítják a rugalmas problémakezelés, valamint a folyamatos önképzés képességét és készségét.


Képzés típusa
Mesterképzés/MA/MSc

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges

Képzési forma
Nappali, Levelező

Képzés indulása
Szeptember és február

Költségtérítés összege
NK:450.000 Ft/félév, LK:425.000 Ft/félév

Az oktatás nyelve
Magyar

Felvételi irányszámok
M.N.A:10-30; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-30; M.L.K: 1-50

Legutóbbi ponthatár
NÁ: 86, NK: n.i., LÁ: 84, LK: 92

 

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája ←

→ Felsőoktatási felvételi tájékoztató: 2024. szeptemberben induló képzések ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Okleveles közgazdász marketing szakon / Economist in Marketing
Képzés célja

A marketing olyan izgalmas terület, ahol nap mint nap új megoldandó problémákkal találkozhat, és kreatív válaszokat adhat az ember. A képzés során mindvégig a feladatok, kérdéskörök interdiszciplináris végiggondolására, elemzésére készítjük fel a hallgatókat, hogy később marketinges pozíciót betöltve munkájuk során valódi értéket jelentő termékeket és szolgáltatásokat vezessenek piacra és gondozzanak. Mesterképzésünk mind az elméleti, mind a gyakorlati alapokat megadja ahhoz, hogy sikeres marketingstratégiát alkossunk, megfelelő üzeneteket illetve marketingeszköztárat válasszunk, és a márkaépítés szépségeit megismerjük.

Főbb témakörök

Marketingmenedzsment, Fogyasztói magatartás, Integrált marketingkommunikáció, Startup marketing, Szolgáltatásmarketing és –menedzsment, Virtuális közösségek, Személymarketing

Képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Ösztöndíjak

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

 

Felvételi irányszám

M.N.A:10-30; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-30; M.L.K: 1-50

Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
Elhelyezkedési területek

A Marketing mesterszakon diplomát szerzők képesek lesznek arra, hogy a magánszektor és a közszféra szervezeteiben közép- és felsővezetői posztokat töltsenek be például értékesítési vezető, kereskedelmi vezető, ügyfélkapcsolati vezető, key account menedzser, termékfejlesztési és márkamenedzser, vevőszolgálati vezető, kommunikációs és PR vezető pozíciókban.

Kapcsolat

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

Hasznalják ki az egyetem adta lehetőségeket, az örök barátságok, ismeretségek, bulik, szórakozásoktól kezdve, a tanulás es tudás megszerzéséig bezárólag.
Volt KTK-s hallgatónktól