Tőletek » Nektek

toleteknektek

 

Mit üzen egy egyetemista a felvételizőknek?

 

Vagy egy végzett hallgatónk a jelenleg bent lévőknek?

 

Esetleg a felvételizők nekünk?

 

Avagy jó tanácsok és kedves üzenetek, amiket érdemes elolvasni!

 

 

Gyorsabban és jövedelmezőbb álláshoz jutnak a PTE végzett hallgatói, mint az országos diplomás átlag. 

 

Az országos átlagtól való kedvező eltérésre a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) friss adatai alapján derült fény. Tovább olvasom!

gif_1


gif_3

 

Tanulásközpontú, modern felsőoktatás a PTE-n!

 

Új szervezet segíti a PTE-n meghirdetett kurzusok modernizálását 2022-től: ez a Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Központ (DOT). Az egység célja, hogy hatékony válaszokat adjon a digitális, illetve blended learning módszertanokkal kapcsolatban. Tovább olvasom! 


 

A világelitben szerepel a PTE!

 

A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a 701-750. kategóriába sorolva. Ráadásul a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 225. egyetemének írják Magyarország első egyetemét! Tovább olvasom!

gif_2

 

uzenetek

 

horvatheszter

 

 

Horváth Esztert a PTE Egészségtudományi Karán ragadta magával a „pécsi egyetemisták” életérzése. Azóta ismerősökkel találkozik minden macskaköves utcán, és már maga hirdeti, mit jelent közösségben gondolkodni. Tovább olvasom!


 

 

Telegdy Blanka harmadéves joghallgató. Mint mondja, egy egyetem akkor jó, amikor sok lehetőséget kínál a hallgatóknak. Egyebek között ezért szeret ide járni. Tovább olvasom!

telegdyblanka


ghilansziba

 

 

Lenyűgöző város, kedves emberek, összetartó offline közösség, bulik, jófej hallgatók. Ezek mind olyan dolgok, amiket a PTE méltán a zászlójára tűzhet. Hogy melyik fogalom mögött mi áll, arról Ghilan Sziba negyedéves jogász hallgató mesélt. Tovább olvasom!


 

A pécsi orvoskar híres pezsgő hallgatói életéről, mely túlmutat a campus falain: rengeteg leendő orvos, fogorvos hódol valamilyen hobbinak, űz valamilyen sportot a baranyai megyeszékhelyen. A Németországból érkezett Lukas Geisler is közéjük tartozik: orvoskari tanulmányai mellett csatlakozott a mecsekaljai amerikaifoci-csapathoz, a Pécs Legionershez, ahol egy remek közösségre talált, és a nyelvi korlátok sem jelentettek leküzdhetetlen akadályt. Tovább olvasom!

geislerlukas


Tőletek-Nektek