„Itt nem engedik el a kezed”- Hallgatói interjú

2021.

november

30.

„Itt nem engedik el a kezed”- Hallgatói interjú

Horváth Esztert a PTE Egészségtudományi Karán ragadta magával a „pécsi egyetemisták” életérzése. Azóta ismerősökkel találkozik minden macskaköves utcán, és már maga hirdeti, mit jelent közösségben gondolkodni.

 


 

Horváth Eszter, PTE ETK hallgatója

​​​​

Mikor született meg benned a döntés, hogy a PTE-t válaszd?

A fővárosból érkeztem a pécsi nyíltnapra. Ahogy beléptem a campus ajtaján, elöntött egy jóleső érzés. Igen, az „érzés” a legjobb szó, hiszen mintha valami azt mondta volna, hogy itt a helyem. Még aznap megismertem néhány oktatót és felsőbb éves diákot, akik áradoztak a hallgatói létről. Bennem pedig ekkor született meg a döntés.

 

Van összehasonlítási alapod. Miért lehet jobb Pécsen egyetemistának lenni, mint Budapesten?

Képzeld el, mennyi ismerős arccal találkozol Budapesten egy átlagos hétköznap az utcán, akik leállítanak, beszélgetnek veled, megkérdezik, hogy vagy, még nevettek is együtt? Nem sokkal. Pécsen viszont ez mindennapos. Nem lehet úgy végigsétálni valamelyik helyes utcán, hogy ne botlanék kedves ismerősökbe. Ez önmagában elragadó!

Pécsnek az egyetemisták adják a pezsgést, nélkülünk talán nem lenne ilyen jó a hangulat, de ezen kár gondolkodni, mert ameddig ilyen jó itt egyetemistának lenni, addig ez a hely pezsegni fog!

 

Melyik a kedvenc egyetemi emléked?

Természetesen nem csak egy van, ezért a legutóbbit fogom kiemelni: az idei gólyatábor utolsó napja. A szervezőcsapatban voltam, akikkel rengeteget dolgoztunk a gólyákért, nagyon elfáradtunk, teljesen kimerültünk, az utolsó este azonban felismertük:

olyan programot szerveztünk az elsőéveseknek, amire mindig szívesen fognak visszaemlékezni. Erre jó visszagondolni!

 

Mit üzennél a felvételi előtt álló fiataloknak?

Ha szeretnének magas színvonalú oktatást kapni, magasan kvalifikált oktatóktól egy szép helyen, miközben a pihenésre is jut idejük, akkor jelöljék meg a PTE-t. És még valami, talán az egyik legfontosabb. Itt nem engedik el a kezed, egy tanulót sem hagynak magára. A diákokat számos szervezet segíti, ha elakadnának. Ez a város tényleg az egyetemistákért van.

 A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

 

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

Rovat