Pályaorientációs programcsomag

Az egyetemünkre érkező hallgatók körében évről évre tapasztaljuk, hogy a fiatalok jelentős része sajnos nem megalapozott, reális önismereten és alapos informálódáson alapuló döntés eredményeként választ pályát.  

Tudjuk, hogy a középiskolák, valamint a szülők számára időbeli vagy szakmai kapacitások hiánya okán gyakran erőn felüli feladat a pályaválasztás előtt álló fiatalok komplex felkészítése. 

Pályaorientációs programunk célja, hogy hiteles felsőoktatási információk, valamint szakszerű pályaorientációs konzultáció biztosításával támogassuk a fiatalok pályadöntését, ezáltal hozzájáruljunk a felsőoktatásból lemorzsolódó, illetve pályamódosításra kényszerülő fiatalok arányának csökkenéséhez is.  

A program a PTE Kapcsolati Igazgatóság, a PTE Karrier Iroda, valamint a PTE 10 karának együttműködésében valósul meg. 

 

Pályaorientációs programjainkat elsősorban 10-11. évfolyamos diákok számára ajánljuk. A szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtjuk, munkatársaink mindenkori kapacitásainak mértékében. 

 

Online programok

 

A Pécsi Tudományegyetem karai által kínált szakterület-specifikus online orientációs programok 

Egyetemünk mind a 10 karától kérhető kb. 15 perces bemutatkozás online térben, melyben röviden ismertetik a karon található szakokat és egyéb lehetőségeket (pl. szakmai programok, ösztöndíj, stb). 

 

Személyes jelenlétet igénylő programok

 

A Pécsi Tudományegyetem karai által kínált szakterület-specifikus orientációs programok 

 

Amennyiben érdeklődnek a felajánlott szolgáltatások iránt, örömmel várjuk megkeresésüket. Felmerülő kérdéseikkel kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. 

 

Szalai Gréta 
PTE beiskolázási koordinátor 
szalai.greta@pte.hu 
+36 72 501-500/28085 

 


 

Kapcsolatfelvétel

Választás
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.