Pályaorientációs segítség középiskolásoknak

Kezedben a jövőd - 7 napos önismereti és karriertervezési program

 

Kezedben a jövőd - 7 napos önismereti és karriertervezési program

 

A pályaválasztás egy nagyon nehéz döntés, de tudnod kell, hogy nem vagy egyedül! 

Rengetegen járnak hasonló cipőben, ezért is készítettük el ezt a munkafüzetet. Szeretnénk Neked segíteni abban, hogy közelebb kerülj a számodra megfelelő irány felé.  

Összegyűjtöttük azokat az önismereti szempontokat, teszteket, gyakorlatokat, amelyek igazolhatják választásod helyességét, vagy megmutathatják a számodra legmegfelelőbb irányt. Adj kellő időt magadnak a feladatokhoz! Elég, ha naponta vagy pár naponta oldasz meg közülük egyet, de sorrendjüket ajánlatos betartani. A dokumentum szerkeszthető, ki tudod tölteni nyomtatás nélkül is! Ahhoz, hogy végig tekinthess a jó döntésig vezető úton, hallgasd meg a mellékelt hanganyagot! 

 

 

 

Pályaorientációs konzultáció

 

Pályaorientációs konzultáció

 

A pályaorientációs konzultáció keretében ezekhez hasonló kérdésekről beszélgethetsz: miben vagy tehetséges? Mire vágysz, hogyan szeretnél élni? Mit szeretnél elérni a szakmai és személyes életedben? 

  

Egy ilyen alkalom segít tudatosan végiggondolni a képességeidet, a számodra fontos értékeket, mérlegelni a lehetőségeidet és döntést hozni. 

  

Akkor érdemes ellátogatnod pályaorientációs konzultációra, ha 

szeretnéd valakivel/szakemberrel megbeszélni a jövővel kapcsolatos terveidet  döntés előtt állsz és bizonytalan vagy  nem tudod, jó helyen vagy-e és szakváltáson, pályamódosításon gondolkozol  nem tudod, mit szeretnél igazán az egyetem után 

 

 

Jelentkezni itt tudsz pályaorientációs tanácsadásra! 

Helyszín: jelenleg online zajlik, ha a lehetőségek engedik, akkor a PTE Karrier Iroda lesz a személyes találkozás helyszíne (Pécs, Tudásközpont - Universitas u. 2/a, mélyföldszint) 

 

 

grafológia

 

Pályaorientációs konzultáció kézírás alapján (grafológia)

 

Kíváncsi vagy, mit árul el rólad az írásod? Grafológusunk segít feltérképezni legfontosabb személyiségjegyeidet, megtalálni/azonosítani meglévő erősségeidet, és felfedezni, miben és hogyan fejlesztheted még tovább önmagad. 

Ez a tanácsadás jó lehetőség önismereted fejlesztésére, az önmagaddal kapcsolatos kérdésekről való beszélgetésre. 

Mikor érdemes ezt választanod? 

ha szeretnél visszajelzést, megerősítést kapni arról, hogy miben vagy jó  ha szeretnéd fejleszteni a személyiségedet, és nem tudod, hogyan kezdj neki  ha biztos szeretnél lenni abban, hogy képességeidnek, személyiségednek megfelelő célokat tűztél magad elé 

 

 

Jelentkezni itt tudsz grafológiára! 

  • Időpontok: kedd 15:00-18:00 és szerda 16:00-18:00 (1 óra időtartamban) 

 

 

 

Hasznos weboldalak

 

Hasznos weboldalak a pályaválasztáshoz

 

Kérdőív: 

 

Foglalkozásokat bemutató leírások:

 

Egyetemi, főiskolai szakok és képzések keresője:

 

Pontszámítás:

 

Érettségi utáni szakmatanulás: