Irány a PTE! Kultúrfeszt

 

 

4. Irány a PTE! Kultúrfeszt
 

2023. október 27. 10-14 óráig

Helyszín: EXPO Center Pécs, Megyeri út 72. (7631)

A részvétel ingyenes.

Kapunyitás és standtevékenység megkezdése: 9:00 óra

Előadások és további programok indulása: 10:00 óra

Előregisztráció indul 2023. szeptember 18-án

 

Részletes programinformációk 2023 szeptember közepétől várhatóak a Fesztiválhonlapon!

A facebook eseményt itt találod!

Regisztráció


Miért érdemes kimenni az Irány a PTE! Kultúrfesztre?

Itt mindenki átélheti egy napra, milyen érzés egyetemistának lenni.

Emellett megkaphat minden információt, ami a sikeres felvételihez szükséges. Első kézből értesülhet a 2024-es PTE-s felvételi információkról.

Nemcsak a végzősökhöz szólunk: minden középiskolásnak megéri eljönnie. Irányokat, életpályautakat tudunk nekik mutatni, hogy valóban olyan szakra jelentkezzenek, amely érdekli őket. Egy ilyen rendezvény legnagyobb előnye a személyes kapcsolat: rengeteg oktatónk, volt és jelenlegi hallgatónk fog részt venni, akiktől nagyon sok értékes és hiteles információt lehet begyűjteni!

  A belépés kortalan, mivel hiszünk az élethosszig tartó tanulásban!  

  Így ha mesterképzésen, továbbképzésen vagy bármilyen más továbbtanuláson gondolkodsz,
akkor ez az esemény Neked is szól!


>> Jön a 3. Irány a PTE! Kultúrfeszt! <<


Ingyenes buszjárat Pécsen a Kultúrfesztre érkezőknek!

2023. október 27-én keressétek a Kultúrfeszt plakáttal megjelölt buszokat az alábbi megállókban!
8:30 és 15:00 között 2 busz közlekedik oda-vissza az alábbi útvonalon,
melyet a Kultúrfesztre érkezők ingyenesen igénybe vehetnek!

(8:30 az első busz indulása a vasútállomástól, 15:00 az utolsó járat indulása az EXPO centertől)

Útvonal megállók oda-vissza:
Vasútállomás
Vásárcsarnok
Kórháztér
Egyetemváros (ÁOK épülete előtt)
EXPO center (Buszforduló az Expo bal oldalán)

 


Ilyen volt a 3. Irány a PTE! Kultúrfeszt!


3. Irány a PTE! Kultúrfeszt: 2022.10.14.
2Kulturfeszt

 

A Pécsi Tudományegyetem harmadszor rendezi meg kiemelt beiskolázási rendezvényét, az Irány a PTE! Kultúrfesztet a pécsi Expo Centerben 2022. október 14-én.

A pályaválasztási fesztivál célja, hogy a leendő egyetemi hallgatókat megismertessék a Pécsi Tudományegyetem (PTE) által kínált széles képzési és szolgáltatási portfólióval, de mindemellett bemutatják azt is, hogy a PTE sokkal több, mint egy felsőoktatási intézmény a sok közül: a PTE Családba tartozni egy életre meghatározó élményt jelent. >>Olvass tovább!<<

A személyes kapcsolatokat nem pótolja semmi
Nehéz összehasonlítani a három eddigi Kultúrfesztet, hiszen az első teljesen online volt, a másodikra pedig éppen hogy lehetett valamennyit lazítani a járványügyi korlátozásokon (például még kötelező volt a maszkviselés). Az idei szerencsére már nyugodt körülmények között telt, így meg tudtuk valósítani azokat a programelemeket is, melyekre régóta készültünk. A 2022-es őszi esemény is követhető volt az online térben - több százan nézték az előadásokat - de a hangsúly a személyes kapcsolatokra tevődött át. >>Olvass tovább!<<

>> Várunk a 3. Irány a PTE! Kultúrfeszten! <<

2022. október 14. 10:00-17:00

Helyszín: Expo Center Pécs (7631 Pécs, Megyeri út 72.)

Helyszíni regisztráció 9 órától az Expo Centerben!


"AHOGY KONDENZÁLT ÖNTÖTTVAS GŐZÖLÖG VASÁRNAP" Az UnivPécs standjánál versíró játékot próbálhattak ki az érdeklődők... >>olvass tovább<<!

„ITT VAGYOK JÓL” - SZUPER ETK-DAL SZÜLETETT! Made in B a harmadik Irány a PTE! Kultúrfeszten mutatta be az „Itt vagyok jól!” című dalát, ami az ETK életérzésről szól. >>Olvass tovább!<<


>>Programfüzet<<


Ingyenes buszjárat Pécsen a Kultúrfesztre érkezőknek!

Útvonal - megállók oda-vissza

9:00 és 18:00 között 2 busz közlekedik oda-vissza az alábbi útvonalon, melyet a Kultúrfesztre érkezők ingyenesen igénybe vehetnek!

(9 óra első busz indulása a vasútállomástól, 18 óra az utolsó járat indulása az EXPO centertől) 

Vasútállomás Vásárcsarnok Kórháztér Egyetemváros (ÁOK épülete előtt) EXPO center (Buszforduló az Expo bal oldalán)


Irány a PTE Kultúrfeszt 3

2. Irány a PTE! Kultúrfeszt: 2022.01.31-02.03.

Irány a PTE Kultúrfeszt

 

A Pécsi Tudományegyetem idén is megrendezi az Irány a PTE! Kultúrfesztet, egy EXTRA élő nappal!

2022. január 31. és február 3. között mindent megtudhatnak az érdeklődők, amire a felvételivel és a pécsi egyetemi élettel kapcsolatban kíváncsiak! Az online kulturális és szakmai programok; izgalmas tájékoztató előadások, beszélgetések és pályaorientációs tanácsadások mellett idén is rengeteg kvízzel és értékes nyereményekkel készülnek a szervezők!

A február 3-i élő napon reggel 9 és délután 5 között pedig a PTE Általános Orvostudományi Karának épületében a 10 kar és számos egyetemi szervezet képviselői és hallgatói várják a diákokat, tanárokat és a szülőket!

További részletekért kattints ide!

2022. januári PROGRAMOK

Elsöprő siker volt a tavalyi rendezvény:
egy hét alatt közel ötezren látogatták meg az Irány a PTE! Kultúrfeszt weboldalát. Nem csoda, hogy a program honlapja tavaly év végén még egy díjat is kiérdemelt, illetve egy nemzetközi PR-díjat és a hazai legrangosabb PR-díjat is elnyerte. Idén a Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási Marketing Irodája még tovább emeli a lécet: az online programokon túl egy olyan eseményt is szerveztek, melyen - a járványügyi intézkedések betartása mellett (védettségi igazolvány/maszkviselés) - személyesen is lehet találkozni a PTE-vel.... Tovább olvasom!

 

1. Irány a PTE! Kultúrfeszt: 2021.01.25-29.
1Kulturfeszt

 

Lendületesen indult a Pécsi Tudományegyetemen a 2021-es év - 24 szervezőegyég 280 előadóval és 172 programmal várta az érdeklődőket, az Irány a PTE Kultúrfeszt végéig pedig több mint 6000 résztvevő válogatott az informatív és szórakoztató tartalmak között. 

Lemaradtál a programokról? Ne aggódj, mindenkire gondoltunk! 

Programjaink visszanézhetőek, ahogy az előadók, a szervezőink és a PTE karainak bemutatása is megtalálhatóak.

2021-es PROGRAMOK

Rendhagyó időkben rendhagyó módon szórakoztat és ad információt a felvételiről és egyetemi életről a Pécsi Tudományegyetem: január 25-29. között egy online platformokon fesztivált szervez.

Honnan származik a fesztivál ötlete?
A szellemi szerzője igazából a csapat, akik a beiskolázással foglalkoznak, ültünk négyen egy őszi megbeszélésen, talán épp valami nagyon unalmas online programot követően és arról beszélgettünk, hogy ne ilyen formában mutassuk meg a pécsi egyetemi életérzést, hogy miért is érdemes Pécsre jönni és itt eltölteni az egyetemi éveit valakinek, hanem tegyük ezt látványosabbá. Ne csak arról beszéljünk, hogy ez egy jó egyetem. Persze, hogy jó, a legjobb is szerintünk, de ezt sokan mondják. Mi mutassuk is meg! >>Olvass tovább!<<