Kari kiadványok

Kiadványfrissítés folyamatosan

Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK)

Pécsett a jogászképzés a legrégebbi egyetemi tradíciók közé tartozik, a gyakorlati oktatást hangsúlyosan biztosítjuk, így azonnal hasznosítható tudással indítjuk útjára diplomás jogászainkat.

A hazai jogászképzés előtt a legnagyobb kihívás, hogy megfeleljen a 21. század elvárásainak. Ezen prioritások mentén újult meg a pécsi Jogi Kar.

Linkek: Weboldal   Weboldal   Facebook   Instagram

ajk_kiadvany​​​​​​


Általános Orvostudományi Kar (ÁOK)

A több száz esztendős egyetemi múlt, a jövőbe mutató fejlesztések, a történelem, a természet, a kulturális sokszínűség és az innováció találkozik Európa és Baranya megye szívében, ahol több mint száz éve világszinten is elismert orvosképzés zajlik.

A legendás pécsi orvosképzésben jelenleg angol, német és magyar programon 3500 diák vesz részt, akik mintegy 67 országból érkeztek hozzánk. 

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram   TikTok

aok_kiadvany


Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK)

Az ország egyik legszebb campusán működik a PTE legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező kara, mely széles képzési portfólióval várja hallgatóit a bölcsészet- és társadalomtudományok területén.

A nagy múltú pécsi bölcsészképzés - több mint 80 szakán - a történettudománytól a nyelvi képzéseken át a változatos társadalomtudományi programokig a humán tudományok teljes spektrumát lefedi. Ennek köszönhetően egyedülállóan sokszínű kutatói teljesítmény gyűlt össze a Dél-Dunántúlon, mely a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát jelenleg országosan első helyre sorolja oktatói kiválóság tekintetében. 

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram

btk_kiadvany


Egészségtudományi Kar (ETK)

Az ETK Egyetemünk legdinamikusabban növekvő kara, mely öt városban is indít képzéseket.

Mi itt az ETK-n elköteleződöttünk a fejlődés mellett, a személyes, az intézményünk, és nem utolsó sorban a hallgatóink fejlődése mellett! Ezért dolgozunk minden nap és ehhez kell egy csapat, a #ETKcsalád! Mi azért vagyunk, hogy hallgatóink előrébb jussanak.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram   TikTok

etk_kiadvany


Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK)

A pécsi gyógyszerész képzés 21 éve neveli ki évről évre a magyar gyógyszerésztudomány újabb és újabb nemzedékét, erősítve a dunántúli régió gyógyszerész-munkaerő utánpótlását.

A kar a dél-dunántúli régió gyógyszerészetének szellemi központja, mely folyamatosan szervezi és fejleszti az oktatást, a kutatást, a tudományt és az innovációt. A diplomát adó gyógyszerészképzés 2000-ben indult Pécsett, 2016-tól pedig önálló kari keretek között zajlik az oktatás magyar és angol nyelven.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram   TikTok

gytk_kiadvany


Közgazdaságtudományi Kar (KTK)

A több mint 50 éves „Pécsiközgáz” az ország első vidéken alapított közgazdaságtudományi kara, mely megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy hallgatói számára magas színvonalú képzést, naprakész, a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást biztosítson.

Erősségeink közé tartozik, hogy szilárd hagyományainkra építve innovatív szemléletet, programokat, módszertant nyújtunk hallgatóink és munkatársaink számára.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram   TikTok

ktk_kiadvany


Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK)

A szekszárdi és pécsi képzőhellyel rendelkező karunk magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységgel, képzési kínálatának folyamatos fejlesztésével kínál korszerű válaszokat korunk kulturális, társadalmi és gazdasági kihívásaira.

Az alsófokú pedagógusképzésben több mint 40 éves múlttal rendelkező szekszárdi intézmény ma már három tudományterületen, a pedagógusképzés mellett a kultúra- és társadalomtudományok és a vidékfejlesztés terén is képez szakembereket.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram​​​​

kpvk_kiadvany


Műszaki és Informatikai Kar (MIK)

A PTE Műszaki és Informatikai Kara Magyarország legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye.

Képzési palettánkon a műszaki tudományok szinte teljes skálája megmutatkozik. 2.500 hallgatónkkal, több évtizedes tapasztalatunkkal, megújított és kibővített egyetemi campusunkkal hazánk műszaki életének meghatározó helyszíne vagyunk.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram   TikTok

mik_kiadvany


Művészeti Kar (MK)

Egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítjuk a művészeti képzés legmagasabb szintjét, képzéseinkben helyet kapnak a korszakot meghatározó, művészetet érintő mediális technikák, a zenei- és a vizuális művészeti informatika kutatás programjai is.

A kar 500 hallgatójával, 80 oktatójával a város és a régió kulturális életének meghatározó alakítója. Művésztanárai, növendékei rendszeres résztvevői, díjazottjai az ország és Európa művészeti eseményeinek.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram

mk_kiadvany


Természettudományi Kar (TTK)

Egy kar a hegy lábánál, de mégis a város szívében. Összetartó hallgatói közössége büszkén vállalja: pécsi TTK-snak lenni kiváltság. Pazar környezetben, hallgatói igényekhez igazodó oktatói csapattal találkozik a hozzánk érkező diák. Mára már nem csupán a tanárképzés áll a képzési kínálat fókuszában, hanem számos alap- és mesterszak teremt lehetőséget a természet- és sporttudományokban, az informatikában rejlő lehetőségek kiaknázására.

Linkek: Weboldal   Facebook   Instagram

ttk_kiadvany