Egyetemi rangsorok

Büszkék vagyunk rá, hogy a Pécsi Tudományegyetem évről évre sikerrel szerepel az egyetemi rangsorokban is. Folyamatos fejlesztéseinkkel azért is dolgozunk, hogy az egyetemi rangsorok által mutatott eredmények is tükrözzék egyetemünk nagyszerűségét az oktatásra, kutatásra és természetesen az egyetemi életre vonatkozóan.

 

Szentágothai János Kutatóközpont

 

Times Higher Education Impact Ranking

 

Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában. A PTE ezzel a helyezésével a legjobb magyar egyetem lett a 94 ország több mint 1000 egyetemét rangsoroló összevetésben.

További információk » 

 

Times Higher Education World University Rankings 

 

A TOP200-ban a PTE!

A legjobb 200 egyetem közé került a Pécsi Tudományegyetem – egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként – a Times Higher Education legfrissebb nemzetközi rangsorában.

További információk » 

 

Times Higher Education Emerging Economies Rankings

 

Az előkelő 127. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a tekintélyes Times Higher Education (THE) Emerging Economies University Rankings elnevezésű, ötven fejlődő ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorban. A PTE ezzel a helyezésével a legjobb vidéki és a második legjobb magyar egyetem lett.

További információk » 

 

Academic Ranking of World Universities 

 

Pécsi Tudományegyetem két kategóriában is felkerült az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listájára. Az intézményt a világ 500 legjobb egyetemét összesítő listán a 401-500. helyre sorolták a klinikai orvostudomány, valamint a közegészségügy területén.

További információk » 

 

THE Impact Rankings 2020

 

85 ország 767 egyeteme közül a Pécsi Tudományegyetem a rangos 301-400. helyen végzett, a klímaváltozás elleni küzdelemben pedig a kiemelkedő 45. helyezést érte el a THE Impact Rankings 2020 rangsorában.

További információk » 

 

QS University Ranking

 

A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, a 651-700. kategóriába, a 2018-as rangsorhoz képest két kategóriányit, vagyis száz pozíciónyit előrelépve. Sőt, a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 200 egyeteme közé sorolják Magyarország első egyetemét! 

További információk » 

 


 

A Quacquarelli Symonds cég a fejlődő európai országokat és Közép-Ázsia legerősebb 450 egyetemét is górcső alá vette tíz objektív szempont alapján. A Pécsi Tudományegyetem az 53. helyet szerezte meg, ami tíz pozíciónyi előrelépést jelent az előző évi eredményhez képest.

További információk » 

 

Center for World University Rankings 

 

A Pécsi Tudományegyetem a világ nemzetközi felsőoktatásának elitjéhez tartozik! 

A Center for World University Rankings összeállította a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listát, melyben természetesen a Pécsi Tudományegyetem is benne van. A rangsor nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány, valamint a szabadalmak száma alapján.

További információk » 

 

UI Green Metric World Ranking Universities

 

A Pécsi Tudományegyetem a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre korábbi pozíciójához képest.

További információk » 

 

 

PTE Ranking Hírlevél

 

2021. február »

 

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!