Képzések a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem nem csak Pécs város, hanem a Dél-dunántúli régió egyeteme is. A legnagyobb munkáltató a városban, széles spektrumú képzési kínálatával meghatározó szerepe van a régió minden szellemi területén, művészetekben, tudományban, gyógyításban egyaránt.

 

Intézményünk képzési kínálata egyszerre képviseli a tradicionális, klasszikus értékeket és igazodik a modern felsőoktatás nemzetközi kihívásaihoz. A Bologna-rendszerű képzéseink szinte valamennyi képzési területen kínálnak lehetőséget: a felsőoktatási szakképzéstől az alap- és mesterképzésen át a doktori szintig közel 300 képzésből választhatnak a hozzánk jelentkezők.

A bölcsészettudományi, jogi, orvos- és egészségtudományi, gazdasági, társadalomtudományi, műszaki, természet- és sporttudományi, valamint a művészeti képzési programok mellett a mesterképzési kínálatunk jelentős részét teszik ki a különböző tanárképzési programok.

A PTE diplomásai

 

PTE képzései

Az egyetem elismertségét növelik a jelentős számú külföldi hallgatót vonzó idegen nyelvű képzések, a nemzetközi ösztöndíjprogramok, valamint a 17 szakkollégium is. Az oktatási-kutatási tevékenység csúcsát jelentő PhD- és DLA-képzéseken a 21 doktori iskolában mintegy 1300 doktorjelölt tanul.

A vidéki egyetemek közül csak Pécsett van egyetemi szintű - sőt, doktori iskolát is működtető - képzőművészeti program, egyetemi szintű zeneművészeti képzés. 

A pécsi egyetem új programjainak felfejlesztése folyamatos, hiszen kiemelkedően magas szintű oktatógárdát mondhatunk magukénak. 

 

  Tovább a felvételi oldalra » ​  

Ösztöndíjak, kollégiumok » ​

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!