Egyetemünk

A Pécsi Tudományegyetem 20 000 fős hallgatói létszámával, 1 400 oktatójával, kutatójával és 10 karával Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Egészen 1367-ig visszanyúló gyökereivel hazánk első egyeteme. 2017-ben ünnepelte az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulóját.

 

 

Egyetemünk klasszikus értékeket képvisel, egyidejűleg sikeresen alkalmazkodik a jelen és a jövő kihívásaihoz.  Kiterjedt tudásterületet lefedő oktatási kínálatával messze meghaladja Pécs határait. Szekszárdon, Kaposváron, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Zomborban jelentős képzési központja működik.

 

A PTE 10 kara

 

 

Képzéseinkről

 

A bolognai képzési rendszer révén a hallgatók részesei lehetnek egy dinamikusan fejlődő, átjárható európai felsőoktatási rendszernek.  A hagyományos főiskolai és egyetemi képzések helyett a diákok előbb alapképzésen (BA, BSc) vehetnek részt, majd mesterképzési diplomát (MA, MSc) szerezhetnek, s ha a tudomány érdekli őket, akár doktori képzésre (PhD, DLA) is jelentkezhetnek.

A PTE képzési portfóliójáról bővebben

 

Kutatás és tudomány

 

A Pécsi Tudományegyetem az ország egyik legjelentősebb kutatóegyeteme, hatalmas szakmai kutatói bázissal. A Szentágothai János Kutatóközpont a természettudományi és orvostudományi kutatás számos területének ad otthont. Az egyetemi karokon 21 doktori iskola működik, melyek a tudomány és a művészetek széles spektrumát ölelik fel. A Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet tulajdonít a tehetséggondozásnak. A szakkollégiumok és tudományos diákkörök célja a diákok tudományos munkájának támogatása.

 

Egészségügy

 

Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatója a PTE Klinikai Központja. 29 betegellátó egységével közel 3 000 munkatársával több évtizede nyújt egészségügyi ellátást Pécs város, Baranya megye és a régió lakossága részére, emellett aktív részese az orvostanhallgatók és az egészségügyi szakemberek gyakorlati oktatásának. Szoros együttműködésben dolgozik az Általános Orvostudományi Karral és az Egészségtudományi Karral egyaránt, a magas színvonalú tudást ötvözi a modern egészségügyi módszerekkel.

 

 

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!