international

Képzések a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem nem csak Pécs város, hanem a Dél-dunántúli régió egyeteme is. A legnagyobb munkáltató a városban, széles spektrumú képzési kínálatával meghatározó szerepe van a régió minden szellemi területén, művészetekben, tudományban, gyógyításban egyaránt.

 

Képzések a PTE-n

 

Intézményünk képzési kínálata egyszerre képviseli a tradicionális, klasszikus értékeket és igazodik a modern felsőoktatás nemzetközi kihívásaihoz. A Bologna-rendszerű képzéseink szinte valamennyi képzési területen kínálnak lehetőséget: a felsőoktatási szakképzéstől az alap- és mesterképzésen át a doktori szintig közel 300 képzésből választhatnak a hozzánk jelentkezők.

 

A bölcsészettudományi, jogi, orvos- és egészségtudományi, gazdasági, társadalomtudományi, műszaki, természet- és sporttudományi, valamint a művészeti képzési programok mellett a mesterképzési kínálatunk jelentős részét teszik ki a különböző tanárképzési programok.

 

A PTE végzős hallgatói

 

Az egyetem elismertségét és népszerűségét növelik a jelentős számú külföldi hallgatót vonzó idegen nyelvű képzések, a nemzetközi ösztöndíjprogramok, valamint a 17 szakkollégium is. Az oktatási-kutatási tevékenység csúcsát jelentő PhD- és DLA-képzéseken a 21 doktori iskolában mintegy 1300 doktorjelölt tanul.

 

A vidéki egyetemek közül csak Pécsett van egyetemi szintű - sőt, doktori iskolát is működtető - képzőművészeti program, egyetemi szintű zeneművészeti képzés. Az egyetem másik vonzereje szakmai minősége. A pécsi egyetem új programjainak felfejlesztése folyamatos, hiszen kiemelkedően magas szintű oktatógárdát mondhatunk magukénak. Alapvető célunk, hogy minőségi oktatást és magas szintű kutatást folytassunk.

 

A széles és minőségi kínálatnak köszönhetően a PTE a Dél-dunántúli régió tudásközpontja, de országos és nemzetközi vonzereje is jelentős, hiszen az itt tanulók közel fele az ország más részeiből érkezik. Az egyetem külföldi hallgatóinak száma több mint 4500 fő.

 

PTE képzéskereső »

Felvételi információk »