Pécs egyetemváros

Pécs egy igazi egyetemváros. Hogy miért érdemes egyetemistaként éppen ide jönni továbbtanulni?

 

Történelmi múltja és szépsége miatt az útikalauzok ékszerdobozként emlegetik a várost. Pécs már a II. században létezett, s mivel „a tudomány magvainak terjesztésére különösen alkalmas”, itt alapította meg Nagy Lajos az első magyar egyetemet 1367-ben. A ma 160.000 lakost számláló város és az egyetem sorsa azóta összeforrt, nem csoda, hogy a látnivalók jelentős része kötődik az egyetemhez.

 

Pécs egyetemváros

 

A Cella Septichora és megannyi díjnyertes modern épület dicséri a Műszaki Kar kiváló oktatóit. Az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt pályázatát szintén egyetemünk oktatói írták több száz hallgató bevonásával. A város  büszkeségei az új kulturális városrész, a Zsolnay Negyed, valamint a koncertek és konferenciák megrendezésének fellegvára, a Kodály Központ.

 

A helyi élet sava-borsa a hallgatói igények teljes körű kiszolgálásában rejlik

A pezsgő kulturális élet nem csak PR-szöveg, a város hangulata már számos elismert szakembert és művészt megihletett. A városban több, a Pécsi Tudományegyetemhez köthető zenekar kezdte meg pályafutását. A Punnany Massif a Pécs Aktuálban, a 30Y pedig a Mecseki sétányokban énekelte meg városunk szépségét, a Halott Pénz pedig mindig OTTHON van nálunk!

 

Hasznos linkek:

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!