Kedvenc definíciód lesz! - Hallgatói interjú

2021.

november

12.

Összetartó offline közösség

Lenyűgöző város, kedves emberek, összetartó offline közösség, bulik, jófej hallgatók. Ezek mind olyan dolgok, amiket a PTE méltán a zászlójára tűzhet. Hogy melyik fogalom mögött mi áll, arról Ghilan Sziba negyedéves jogász hallgató mesélt.


Ghilan Sziba

Amikor továbbtanulás előtt álltál, miért a PTE ajtaján léptél be? Mi fogott meg az egyetemben?

Helyiként sokat gondolkodtam, melyik felsősoktatási intézményt válasszam. Nagyon érdekelt Budapest, így elsősorban a fővárosi egyetemeken gondolkodtam, viszont a PTE nyíltnapjára is elmentem. Itt döntöttem az „ajtó” mellett. Az a néhány óra eloszlatta bennem a kérdéseket. Azt hittem, hogy a fővárosban jobb lehet egyetemistának lenni, de már tudom, hogy igazán Pécsen érdemes. Számomra az első tanítási naptól fogva egyértelmű volt: itt a helyem. 

Sokan mondják, hogy a PTE valódi közösség. Mit értsünk ez alatt?

Erre utal a fogalommá vált: PTE-család szófordulat is, ami nem véletlenül került be az egyetemisták szótárába. A definíció alatt kedves, barátságos társaságot kell érteni, akik csupa egyetemistából állnak, színes programokra járnak. Miután „család”, érdemes megjegyezni, hogy a város méretéből adódóan ide kevesebb diák jár, mint a legnagyobb intézményekbe, így nálunk hallgató-hallgató és oktató-hallgató közt is sokkal szorosabb kapcsolatok épülnek

Mi a legkedvesebb emléked? Van olyan program, amit nem érdemes kihagyni?

A gólyatábor egyértelműen ilyen! Nem egyszerűen a bulizásról szól, hanem a kapcsolatépítésről. A gólyák utána mindig bátrabban kezdik az egyetemi életet, hiszen sok ismerős arccal találkoznak már az első napokban, akikkel a táborban ismerkedtek meg. Idén nyáron már seniorként csatlakoztam, még ebben a formában is nagyon jó volt! Rengeteget nevettünk, buliztunk és örültünk az új hallgatóknak!

Mit üzennél a felvételi előtt állóknak, miért akarjon mindenki pécsi lenni?

Hogy életük legjobb döntését hozzák meg azzal, ha beiratkoznak. PTE-snek lenni életérzés. A város gyönyörű, tele kedves emberekkel. Jó ehhez a családhoz tartozni!

 A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

Rovat