Mire van szüksége egy egyetemistának és mit ad a PTE?- Hallgatói interjú

2021.

november

30.

Telegdy Blanka harmadéves joghallható. Mint mondja, egy egyetem akkor jó, amikor sok lehetőséget kínál a hallgatóknak. Egyebek között ezért szeret ide járni.


Telegdy Blanka, PTE ÁJK hallgató

 

Három éve jelentkeztél felsőoktatásba. Miért választottad a PTE-t?

Középiskolába is Pécsre jártam Szigetvárról, így tudtam, hogy ez egy szép, élhető város nagy egyetemmel, aminek tíz kara van. Kettőt is megnéztem a döntési helyzetben, végül a jog mellett tettem le a voksom, de valójában bármelyiket választom, ugyanolyan színvonalas oktatást és közösséget nyertem volna. Itt nemcsak karok és karok, hallgatók és hallgatók, hanem diákok és oktatók közt is jó az együttműködés.

Miben mutatkoznak meg leginkább a PTE értékei?

A sokszínűségben. Nem pusztán szakmai vagy nem csupán bulizási lehetőségek vannak, hanem sok más olyan programot kínál az egyetem, ahol a fiatalok kikapcsolódhatnak, legyen szó sportról vagy szellemi műhelyekről. Sok lehetőséget biztosít a PTE, gondolok itt a Táncoló Egyetemre vagy az összegyetemi lapokra. Aki pedig él ezekkel a lehetőségekkel, még jobban fogja érezni magát! 2021. áprilistól már a Pécsi Egyetemisták Magazinjának voltam a szerkesztője, majd szeptemberben felkértek, hogy legyek a Media Iuris, a pécsi jogi kar újságjának főszerkesztője, amit örömmel elfogadtam.

Szeretem, hogy itt figyelik a diákokban a potenciált.

A sok esemény közül melyiket emelnéd ki? Mi az, amit egy PTE-s nem hagyhat ki?

A gólyatábor hangulatát mindenkinek meg kell tapasztalnia! Idén kettőben is voltam, az elsőben gólyatánc-koreográfusként, a másodikban seniorként. A járvány miatt ebben a szemeszteri évben két gólyatábort szervezett a jogi kar a másodéveseknek, akik tavaly nem tudták megtartani a sajátjukat, és egyet az elsőéveseknek. Túl azon, hogy jó volt együtt szórakozni az új diákokkal és felsőbb évesként megmutatni nekik, hogy miért jó PTE-snek lenni, itt ismertem meg a jelenlegi páromat.

Tegyük fel, hogy újra jelentkezned kéne felsőoktatásba. Milyen szempontok alapján választanál?

Az oktatás minősége, a jó hangulat, a város elhelyezkedése alapján.

A legfontosabb, hogy az adott intézmény egyszerre kínáljon minőségi oktatást és programokat a kikapcsolódásra, hiszen ezekre van szükségük az egyetemistáknak. És a PTE ezt mind megadja.

 A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

 

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

 

Rovat