Egészségügyi mérnöki

Műszaki és Informatikai Kar

Egészségügyi mérnöki

A szakirányú továbbképzés célja olyan mérnökök képzése, akik az építési beruházások különböző projektfázisaiban a BIM eszközrendszerek hatékony alkalmazásához szükséges tudással rendelkeznek és képesek tudásukat valós, piaci környezetben eredményesen alkalmazni. 


Képzés típusa
Mesterképzés/MA/MSc

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges

Képzési forma
Nappali

Képzés indulása
Szeptemberi indulás

Költségtérítés összege
600 000 Ft /félév

Az oktatás nyelve
Angol

Felvételi irányszámok
MNA 5<10 MNK 5<10

Legutóbbi ponthatár
NÁ: 80, NK: n.i.

 

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája ←

→ Felsőoktatási felvételi tájékoztató: 2024. szeptemberben induló képzések ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Egészségügyi mérnök
Képzés célja

A képzés célja egészségügyi mérnökök képzése, akik interdiszciplináris elméleti és gyakorlati ismeretekkel, valamint alkalmazási készséggel rendelkeznek és műszaki, informatikai, orvosi, orvos és egészségtudományi vagy természettudományos alaptudásukat kiegészítve, az elméleti és a gyakorlati jellegű egészségügyi mérnöki tevékenységek rendkívül széles területén alkalmazhatók

Képzési jellemzők

A BIM elméleti alapjain túl a képzésben résztvevők megismerik a tervezési-építési projektben résztvevő szereplők BIM-alapú együttműködési lehetőségeit, a fontosabb alkalmazási területekre jellemző megoldásokat, a BIM-alapú minőségbiztosítás alapelveit, illetve a feladatok szerződéses keretrendszerének kialakítását és a hatályos szabályozásokat. A képzés anyagának kialakításakor az építőipar valós igényei és a piaci szereplőktől származó tapasztalatok hangsúlyos szerepet kaptak, így a korszerű ismeretek oktatásán keresztül biztosítható, hogy a BIM szakmérnökök valóban hasznos tudással rendelkeznek majd. Kiemelten fontos, hogy a diplomát szerző szakmérnökök összefüggéseiben tudják értelmezni a BIM felhasználási lehetőségeit és képesek legyenek azokat akár logikus követelményként meghatározni, akár a tervezési-kivitelezési munkájuk során a gyakorlatba átültetni.

 

Képzés helyszíne(i)
Műszaki és Informatikai Kar 7624 Pécs, Boszorkány út 2. Általános Orvostudományi Kar 7624 Pécs, Szigeti út 12 Egészségtudományi Kar 7621 Pécs, Vörösmarty M. u 4.
Felvételi információk, jelentkezési feltételek

https://www.felvi.hu/

Szakmai és motivációs beszélgetés

A jelentkező angol nyelvtudásának el kell érnie a B2-es nyelvvizsgának megfelelő, a képzéshez, az angol nyelvű szakirodalom megismeréséhez, a szakszöveg megértéshez, feldolgozásához, és a szakképzettséggel ellátható szakmai feladatokhoz elvégzéséhez szükséges, valamint a folyamatos szakmai önképzéshez szükséges szintet.

 

Felvételi irányszám

MNA 5<10 MNK 5<10

Elhelyezkedési területek

 A szakon végzett mérnökök az aktuális gazdasági helyzetben optimális elhelyezkedési lehetőséggel indulnak már pályájuk elején.

Érdeklődésüktől függően széles kínálatból tudnak választani az egészségügyi intézmények terápiás részelegeitől kezdve, az egészségügyi szoftver-fejlesztő vállakozásokonésorvosbiológiai kutató, diagnosztikai és terápiás műszergyártással és -fejlesztéssel foglalkozó vállalatokon keresztül a gyógyszergyárak és egyéb kutatóintézmények laboratóriumaig.

Leendő végzett hallgatóink már a jelenlegi céges kapcsolataink szondáztatása alapján is igen keresettek lesznek az orvosbiológiai-mérnöki fejlesztésekkel foglalkozó cégek körében.

Érdemes a küzdelem.
Volt MIK-es hallgatónktól