Pénzügy mesterszak

Közgazdaságtudományi Kar

Pénzügy mesterszak

A képzést azoknak ajánljuk, akik versenyképes, korszerű és magas színvonalú elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretanyag elsajátítására vágynak. Akik szeretnék megérteni a gazdaság pénzügyi folyamatainak makro- illetve mikroszintű irányítását és elemzését.


Képzés típusa
Mesterképzés/MA/MSc

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges

Képzési forma
Nappali, Levelező

Képzés indulása
Szeptember és február

Költségtérítés összege
NK:450.000 Ft/félév, LK:425.000 Ft/félév

Az oktatás nyelve
Magyar

Felvételi irányszámok
M.N.A:10-60; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-50; M.L.K: 1-60

Legutóbbi ponthatár
NÁ: 86, NK: 92, LÁ: 84, LK: 90

 

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája ←

→ Felsőoktatási felvételi tájékoztató: 2024. szeptemberben induló képzések ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Okleveles közgazdász pénzügy / Economist in Finance
Képzés célja

A pénzügyi tudatosság és jártasság mára alapelvárás. A banki szféra mellett a lakástakarékpénztárak, a nyugdíj-előtakarékosságok, a szabad felhasználású hitelek és a vállalati beruházások illetve befektetések világában mindig is szükség lesz olyan szakemberekre, akik magabiztos tudásuknak köszönhetően utat mutatnak. Képzésünket azoknak ajánljuk, akik önálló, kreatív, közgazdász szemléletű gondolkodásra, a gazdaság pénzügyi folyamatainak makro-, illetve mikro szintű irányítására és elemzésére egyaránt képes pénzügyi, gazdasági szakemberekké szeretnének válni.

Főbb témakörök

Alkalmazott vállalatértékelés, Közösségi pénzügyek, Pénzügyi kimutatások elemzése, Stratégiai beruházások és reálopciók, Kockázati tőkeelemzés, Nemzetközi pénzügyi piacok

Képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Ösztöndíjak

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

Felvételi irányszám

M.N.A:10-60; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-50; M.L.K: 1-60

Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
Elhelyezkedési területek

Az emelt szintű üzleti és módszertani ismereteknek, a tudatosan fejlesztett vezetői készségeknek és képességeknek birtokában a szakon végzettek alkalmassá válnak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein, pénzintézeteknél, költségvetési intézményeknél, országos hatáskörű irányító szervezeteknél, valamint vállalatoknál elemző, döntés-előkészítő, és döntéshozatali tevékenységek magas színvonalú ellátására, a tőkepiaci tranzakciók kezelésére, valamint a doktori képzésben való részvételre.

Kapcsolat

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

Jó helyen vannak, élvezzék minden percét.
Volt KTK-s hallgatónktól