Gépészmérnöki

Műszaki és Informatikai Kar

Gépészmérnöki

Ha gépészmérnök alapdiplomával rendelkezel, és szeretnél a szakmádban szélesebb körű ismeretekre szert tenni, további előmenetelre, jogosultságok megszerzésére törekszel, szeretnéd megismerni a korszerű gépészmérnöki megoldásokat az ipari feladatok kezelésére, akkor jelentkezz a PTE-MIK gépészmérnök mesterképzés szakára.


Képzés típusa
Mesterképzés/MA/MSc

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges

Képzési forma
Levelező

Képzés indulása
Szeptemberi indulás

Költségtérítés összege
500 000.-Ft /félév

Az oktatás nyelve
Magyar

Felvételi irányszámok
MLA 10<25 MLK 10<15

Legutóbbi ponthatár
LÁ: 59, LK: 67

 

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája ←

→ Felsőoktatási felvételi tájékoztató: 2024. szeptemberben induló képzések ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Okleveles gépészmérnök
Képzés célja

A PTE MIK gépészmérnök mesterképzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik az épületgépészetben jelentkező feladatok komplex kezelésére alkalmasak, akik természettudományi, műszaki és gazdasági, humán valamint  nyelvi ismereteik/ készségeik révén képesek önállóan, a forráshatékonyság, fenntarthatóság, élettartam elemzés szempontjait követve  irányítani az épületgépészeti feladatok megoldását. Mindezeket a tevékenységeket társadalmi felelősségük tudatában végzik. Célunk olyan szakemberek  képzése, akik az elsajátított ismereteken túlmutatóan, széles feladatkörben képesek kreatív, innovatív és hatékony megoldások kifejlesztésére és megvalósítására. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására. 

Főbb témakörök

Gépészmérnöki kötelező szakmai ismeretek (Mechanikai feladatok matematikai megoldási módszerei, Hő- ás áramlástani feladatok matematikai megoldási módszerei, Méréstechnika – jelfeldolgozás, Smart rendszerek a gépészmérnöki gyakorlatban, Életciklus elemzés, Mérnöki létesítmények megvalósításának szervezése, Környezetszabályozás és energiagazdálkodás)

Specializációhoz választható szakmai ismeretek: Épületgépészeti rendszerek I-III., Épületdiagnosztika és audit, Épületfelügyeleti rendszerek, épületinformatika, Épületfizikai, épületenergetikai számítógépes modellezés, Megújuló energiát hasznosító épületgépészeti rendszerek, Komplex projektfeladat (Épületgépészeti rendszerek komplex tervezése)

Képzés helyszíne(i)
7624 Pécs, Boszorkány u. 2.
Szakirányok, specializációk

épületgépészet

Felvételi irányszám

MLA 10<25 MLK 10<15

Kapcsolat

Mérnöki és Smart Technológiák Intézet

Eördöghné Dr. Miklós Mária
Épületgépész és Létesíménymérnöki Tanszék
 

eordoghne.maria@mik.pte.hu

Kitartást a tanulmányokhoz, az éjszakázáshoz, mert megéri végigcsinálni!
Volt MIK-es hallgatónktól