Felforgató Technológiák és Trendek a Jog Határán Podcast

Felforgató Technológiák és Trendek a Jog Határán

Felforgató Technológiák és Trendek a Jog Határán

Az elmúlt években mind a hétköznapjainkat, mind a munka világát felforgatta a mesterséges intelligencia robbanásszerű fejlődése. A kihívások és az újonnan megszületett megoldások, amiket előidézett ez az egyre nagyobb teret nyerő technológia, szinte megszámlálhatatlanok, így nem meglepő, hogy sokan még a felsőoktatási intézményekben és a versenyszféra élén is bizonytalanul és tartózkodva tekintenek erre a jelenségre.


Jogász hallgatóként, ezek a hatások inspiráltak minket arra, hogy egy podcast keretein belül járjuk körbe a legizgalmasabb témákat. Sorozatunk folyamán négy szakemberrel beszélgetünk oktatásról, szabályozásról, munkajogról és változásmenedzsmentről.

További információk: Lempek Lili LinkedIn l LKT Legaltech Lab LinkedIn

Hostok: Pálinkás Panna és Lempek Lili

Pálinkás Panna: Jogász szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi karán.

Pálinkás Panna

Jogász szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi Karán.

Lempek Lili: Jogász szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi karán és a Lakatos Köves és Társai Ügyvéd Iroda Legaltech Lab munkatársa. 

Lempek Lili

Jogász szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi karán és a Lakatos Köves és Társai Ügyvéd Iroda Legaltech Lab munkatársa. 

 

 


 

#2 Hogyan változtatja meg az ügyvédek és a jogászok munkáját az AI?

 

Manapság már hosszú, azon a munkafolyamatok a listája, amiket helyettesíteni tud az AI. Nem kivétel az ügyvédi szakma sem, hiszen az ügyvédek munkájának oszlopos része a szövegfeldolgozás, amiben a mesterséges intelligencia is kiválónak bizonyult. Hogyan alkalmazkodik ehhez a jogi szektor és néhány évtized múlva, létezni fog egyáltalán még az az ügyvédi szakma, amit ma ismerünk? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat Dr. Megyeri Andreával, a Wolters Kluwer Hungary Innovációs és Tartalomfejlesztési Igazgatójával.

 


ELŐZETES - Hogyan változtatja meg az ügyvédek és a jogászok munkáját az AI?

 

 


#1 Tudásmenedzsment és az AI: Hol segíti, hol hátráltatja a tanulást és a gondolkodást az AI?


A mesterséges intelligencia betört életünk minden területére, amik közül talán az egyik legemlítésre méltóbb az oktatás. De vajon ez a technológia segíti, vagy inkább hátráltatja a tanulást és a gondolkodásunkat? Ezt a kérdést vitatjuk Dr. Hohmann Balázzsal, a Pécsi Tudomány egyetem adjunktusával a Technológiai Jogi és Energiajogi Tanszékről.


Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!