Pécs8 Podcast

Pécs8 Podcast

Pécs8 Podcast, a Pécs8 program műsora

Mely podcast-ben a város 1945 és 1990 közötti életének jellegzetességeit fürkésszük az események tanúival és az egyes témakörök szakértőivel.


A Pécs8 program (https://pecs8.hu/ ) a közös gondolkodás, a tudásmegosztás fóruma. Hálózat, amely hordozza és feltárja Pécs 1945-1990 közti, velünk együtt élő, tárgyi mivoltában megragadható és verbálisan áthagyományozható, generációkat összekapcsoló történetét.

A Pécs8 podcast házigazdája: Dr. Bánkuti Gábor

A Pécs8 podcast házigazdája Dr. Bánkuti Gábor történész

 

Dr. Bánkuti Gábor

A Pécs8 podcast házigazdája Dr. Bánkuti Gábor történész, a PTE BTK Modernkori tanszékének oktatója, a Pécs8 program kezdeményezője

 


 

#1 Pécs irodalmi élete 1945 után Vendég: Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője

 

„Folyóiratban a hatvan év, pláne a világ e táján, olyan, mint egy kétszáz éves ember, de legyen százhúsz” – írja a Jelenkor folyóiratra utalva Parti Nagy Lajos Annotált félszép (hét a hatvanból;) című emlékezésében. Ha ezt megtoldjuk egy (Szív)lapáttal: az 1958-ban induló lap, az előzményként tekinthető Sorsunkkal és a Dunántúllal együtt nyolcvan éves múlt. Rendszercezúrákon átívelő örökség. A folyóiratok szerepéről a pécsi irodalmi élet alakulásában, folytonosságról és újrakezdésekről, apafigurákról és mércéről, zsenikről és kóklerekről, nevelt nevelőkről, lehetőségekről és korlátokról beszélgetünk Ágoston Zoltán irodalmárral, irodalomszervezővel, a Jelenkor folyóirat főszerkesztőjével.

 


ELŐZETES - Pécs irodalmi élete 1945 után

 


Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!