PTE a Tour de Hongrie-n!

Esemény dátuma

2024-05-11 11:00 - 2024-05-12 17:00

Esemény helyszíne és címe

Pécs, Széchenyi tér & Szigeti út


A 2024-es Magyar Kerékpáros Körverseny a Mecsek emelkedőin dől el, és természetesen idén is készülünk szurkolói rendezvényekkel!


ILYEN VOLT A TOUR DE HONGRIE 2024-BEN!

Május 12-én már délelőtt megtelt a pécsi Széchenyi tér a támogatók és kiállítók sátraival, a Pécsi Tudományegyetem szurkolói sátra 11 órától volt látogatható, de már jóval korábban megérkeztek az első érdeklődők, a kisebbeket a csillámtetkó, a nagyobbakat a virtuális kerékpárverseny és a PTE-s ajándéktárgyakkal kecsegtető nyereményjáték vonzotta. A jó időre és sok kerékpárral közlekedőre készülve az egyetem munkatársai üdítőkkel és alkoholmentes Pécsi Radlerrel is kedveskedtek a sátorhoz látogatóknak.

Olvasd el a cikket itt!     

PTE a Tour de Hongrie-n!
PTE a Tour de Hongrie-n!
PTE a Tour de Hongrie-n!

A PTE-s szurkolói zóna Facebook eseményéért kattints ide!

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK ÉS KÜLÖNJÁRATOK A HÉTVÉGÉN


Csatlakozz a Tour de Hongrie pécsi szakaszának önkéntes csapatához, ha:
- határozott vagy
- rendelkezel helyismerettel
- betöltötted a 16. életévedet
- örülnél egy emblémázott Tour de Hongrie pólónak

Számítunk a segítségedre a szurkolók tájékoztatásában és az útvonal biztosításában a gyalogátkelőknél és mellékutcák kereszteződéseinél.

Amennyiben kérdésed merülne fel, kérlek, írd meg az onkentes@tdh.hu e-mail címre!
Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

Jelentkezz itt!

További információt itt találsz!


 

A szurkolói bázisokról

Természetesen a PTE is jelen lesz a rendezvényen. Idén Széchenyi téren és a Szigeti úton is várunk minden szurkolni vágyót, kicsit és nagyot egyaránt!

PTE a Tour de Hongrie-n!

 

Pécsi Hőerőmű Bike Weekend | Május 11. (szombat)

Széchenyi Tér, 11:00-18:00

Felvezetjük a versenyt, már szombaton kerékpáros programokkal jelentkezünk. Találkozhattok velünk a Széchenyi Téren, ahol különböző játékokkal és ajándéktárgyakkal várunk Benneteket.

A PTE Sportiroda közreműködésében szervezett biciklis bevonulás után fellép a PTE Brass Band és az ETK Jazz Dance tánccsoport! Utóbbi a tavalyi év elején kezdte meg működését, fő stílusuk a kortárs modern tánc, melyet akrobatikai, valamint látvány és show elemekkel fűszereznek meg. A csapat tagjai, pécsi központunk első-, másod- és harmadéves rekreáció szakos hallgatóiból áll.


Május 11-én a Kerékpáros Gurulás esemény keretein belül Pécs 3 különböző városrészéből is megindulhatnak a résztvevők 11:30-kor a Széchenyi tér felé, különböző útvonalakat követve. A gyülekező helyszíne a Kossuth tér, onnan közösen indulunk majd a Széchényi térre.

NYUGATI VÁROSRÉSZBŐL

/PTE-s csapat útvonala, csatlakozni bátran lehet!/ 
Szakaszvezető: Vitári Csaba, tel: +36 20 454 4766

Decathlon Áruház parkolója - Mikolai Út - Gyöngyvirág utca - Levendula utca - Jácint utca - Hóvirág utca - Páfrány utca - Aranycsapat utca - Bánki Donát utca - Dr. Veress Endre utca - Mártírok útja - Kálvin utca - Bajcsy Zsilinszky út - Kossuth tér - Széchenyi tér

► DÉLI VÁROSRÉSZBŐL

Apáczai Nevelési Központ Kollégiuma - Nagy Imre út (belső út) - Maléter Pál út (belső út) - Varsány utca - Bogár utca - Móra Ferenc utca - Megyeri út - Mártírok útja - Kálvin utca - Bajcsy Zsilinszky út - Kossuth tér - Széchenyi tér

► KELETI VÁROSRÉSZBŐL

Gyárváros, Puskin tér (Posta parkoló) - Diósi út - Mathiász János utca - Felsővámház utca - Király utca - Lyceum utca - Munkácsy Mihály utca - Fürdő utca - Kossuth tér - Széchenyi tér

MENETREND

 • 11:30 - 12:00 Kerékpáros Gurulás: Külső helyszínről ► Kossuth tér ► Széchenyi tér
 • 11:40 ETK Jazz Dance fellépés
 • 11:50 - 12:10 PTE Brass Band fellépés
 • 12:10 Polgármesteri köszöntő
 • Ezt követően Bringás Brunch

  BIKE WEEKEND

PTE a Tour de Hongrie-n!

 

Tour de Hongrie | Május 12. (vasárnap)

Széchenyi Tér 11:00-17:00
Szigeti út, Fogászati Klinika előtt, 14:00-17:00

A befutó napján két helyszínen is szurkolhattok velünk. Jelen leszünk a Széchenyi Téren, ahonnan élőben közvetítjük a Tour de Hongrie-t, illetve készülünk természetesen további játékos programokkal és ajándéktárgyakkal. Ezen a napon is fellép a PTE Brass Band és a PTE Cheerleading Szakosztálya, sőt az egyetem kabalállata, az EHÖK Tigris is meglátogat minket! 

A PTE Szurkolói Zóna a Fogászati Klinika előtt állomásozik majd, ahol közvetlen közelről drukkolhatunk a versenyzőknek! Itt is készülünk sok-sok ajándéktárggyal és közösségi programokkal!


PROGRAMTERV

Széchenyi tér:

 • 12:55 Polgármesteri köszöntő
 • 13:00 A Tour de Hongrie betétfutamának rajtja („Zsolnay Kupa”)
 • 13:00-13:20 PTE Brass Band fellépés
 • 13:10 E-bike futam indítása
 • 13:25-13:35 PTE Cheerleader csapat fellépés
 • 13:45 Zsolnay Kupa eredményhirdetés

További információk hamarosan.

PTE szurkolói zóna a Szigeti úton:

 • 14:00 Szurkolói zóna nyitása
 • 15:10-15:22 között érkezik az első kör, melyet látványos PTE-s flashmob-bal fogadunk
 • 15:41-15:51 Második kör
 • 16:10-16:21 Harmadik kör

  PTE SZURKOLÓI ZÓNA

Légy te is a részese! A flashmob során egy nagy PTE-s feliratot fogunk alkotni közösen hallgatók és szurkolók: bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk és integessünk együtt a versenyzőket követő élő közvetítésnek!

A szurkolói zónában a hozzánk csatlakozó Mecsek Bike többek között bemutatja a váltók és fékek megfelelő beállítását, a fékbetétek és fékolaj cseréjét, valamint a külső és belső gumicserék fortélyait és a legújabb kerékpár és e-bike modelleiket is felsorakoztatják.

Emellett felfedezhetitek az Ökologik környezetbarát és mókás gurulós játékainak világát a PTE standjánál! Lesz pónicikli, swing roller, roller több méretben, gördeszka, waveboard, nagy és kis gokart, bobocar, valamint pedálos retro kisautók. Kicsik és nagyon egyaránt kipróbálhatják az eszközöket!

A PTE ETK hallgatóival pedig sport és animációs játékokkal lehet várni a körök szüneteiben a versenyzőket!


1. PTE - FITTBIKE Családi kerékpártúra

A hétvégi rendezvény ráhangolódásaként a szombati napon kerékpártúrákat szervez a Fittbike, melynek nem titkolt célja a pécsi kerékpárosok összefogása. Fontos a családi bringázások erősítése és nem utolsósorban szeretnék megismertetni Pécs város új és régebbi kerékpárútjait.

Ez az esemény a Tour de Hongrie kísérőprogramja és sportrendezvénye, ahol minden korosztály lehetőséget kap arra, hogy kicsit kimozduljon otthonról.

 • A túra dátuma: 2024. május 11. (szombat)
 • Rajt időpontja: 9:30-tól 10:30-ig
 • Közös indulás: 10:00 (nem kötelező, csak egy lehetőség)
 • Táv: 16 km

Az útvonal végig kerékpárúton halad. A távon 14 éven aluli gyerek csak kísérővel indulhat, nevezéskor meg kell adni a kísérő nevét. A távon 14-18 év közötti gyerek csak szülői hozzájáruló nyilatkozattal (innen letölthető), vagy kísérővel indulhat.

Útvonal: Pécs Sportcsarnok - Megyeri út - Expo Center - kerékpárúton Pellérd Polgármesteri hivatal (ellenőrző pont: Nyitva: 9:45 - 11:30) - kis pihenő - majd vissza a kerékpárúton - Expo Center- Megyeri út - Vasút utca- Bajcsy Zsilinszky utca - Kossuth tér (ellenőrző pont Nyitva: 10:00 - 13:00)

Erre a túrára leginkább a kezdőket, családosokat, idősebbeket, kisebb - nagyobb társaságokat várjuk, akiknek nem gond, hogy viszonylag lassan haladunk. A táv végig kerékpárúton halad.

Nevezési díjak:

 • 2024. május 5-ig: 2.000 Ft
 • 2024. május 9-ig: 3.000 Ft
 • A helyszínen: 3.500 Ft

A túrán max. 200 fő indulhat.

A 14 éven aluli gyerekek, akik május 5-ig neveznek és a nevezési díjat is átutalják egy-egy Tour de Hongrie baseball sapkát kapnak a befutócsomaghoz. Felnőttek előnevezéskor, 1500 Ft-ért opcionálisan kérhetnek vagy a helyszínen 2500 Ft-ért vásárolhatnak sapkát!

A nevezés CSAK akkor érvényes, ha az előnevezési díjat a visszaigazoló email elküldése után maximum 1 nappal, átutalással megérkezik a Fittbike Sportegyesület 50800197-15432058 számú számlájára,

Ha a nevezési díj nem érkezik be időben, akkor a nevezést töröljük, és csak a helyszínen tud már újra nevezni a helyszíni díjszabással!

  További információk és nevezési felület


Érdekességek az útvonalról

Útlezárások a Tour de Hongrie idején

 • A főváros mellett kilenc vármegyét érint a verseny: Jász-Nagykun-Szolnokot, Hajdú-Bihart, Borsod-Abaúj-Zemplént, Hevest, Pestet, Fejért, Somogyot, Tolnát és Baranyát.
 • A karaván útja 81 településen visz keresztül – közülük 9 rajt- vagy célvárosként, 12 pedig gyorsasági részhajrá házigazdájaként kaphat kiemelt figyelmet.
 • A 854 kilométeres versenytáv alatt 7871 méternyi szintemelkedést kell leküzdeniük a versenyzőknek – ez a világ huszadik legmagasabb hegycsúcsának felel meg.

PTE a Tour de Hongrie-n!


Befutó 16:30, Pécs, Állatkert

A versenyzők Siófok főteréről vágnak neki a 2300 méternyi szintemelkedést tartalmazó utolsó etapnak. A befutó helyszíne a 2023-ból jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A versenyzőknek háromszor kell leküzdeniük a 11 százalékos átlagmeredekségű kaptatót, hogy eldöntsék, ki lesz a 2024-es Tour de Hongrie végső győztese.

PTE a Tour de Hongrie-n!


PTE a Tour de Hongrie-n 2023-ban

Cheerleaderek bemutatója, sportos beszélgetések, fergeteges hangulat – ezzel várta a Pécsi Tudományegyetem a Tour de Hongrie mezőnyét és a szurkolókat Pécsett a Széchenyi téren. A sok érdeklődő csillámtetkóval, legyezőkkel, tapsrudakkal gazdagabban biztathatta a versenyzőket.

Az országúti verseny mezőnye a város főterén is áthaladt, hogy erőltetett menetben elérje az állatkerti célt. A versenyzőkhöz és a szurkolókhoz az időjárás is kegyes volt, ez előrejelzés ellenére még a nap is kisütött.

Együtt szurkolt a PTE Család!  


PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!


PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

Minden további információ – teljes útvonal, versenyzők – a verseny honlapján olvasható!