Kari kiadványok

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén
a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

» A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája «

 


Kiadványfrissítés folyamatosan

Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK)

Pécsett a jogászképzés a legrégebbi egyetemi tradíciók közé tartozik, a gyakorlati oktatást hangsúlyosan biztosítjuk, így azonnal hasznosítható tudással indítjuk útjára diplomás jogászainkat.

A hazai jogászképzés előtt a legnagyobb kihívás, hogy megfeleljen a 21. század elvárásainak. Ezen prioritások mentén újult meg a pécsi Jogi Kar.

Linkek: 360º VIEW  --  Weboldal  --  Facebook  --  Instagram

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Állam- és Jogtudományi Kar  --  Prezentáció

info@ajk.pte.hu   +36 72/501-599

2024: Az Állam- és Jogtudományi Kar esetében továbbra is kötelező emelt szintű érettségi legalább egy tantárgyból, az ezen felüli emeltszintű érettségivel tárgyanként 50 intézményi többletpont kapható. A nyelvvizsga nem kötelező, a komplex C1 típusú nyelvvizsga 50, a komplex B2 szintű pedig 25 intézményi pontot ér. Továbbá, kiemelkedő tanulmányi, sport, szakmai és művészeti versenyeken elért eredményekért intézményi többletpontok járnak, melyekről részletes információkat a Tanulmányi Osztály munkatársai nyújtanak. Minden intézmény máshogy számítja az intézményi pontokat, így nem összehasonlítható a pontok alapján két alternatíva!

ajk_kiadvany​​​​​​


Általános Orvostudományi Kar (ÁOK)

A több száz esztendős egyetemi múlt, a jövőbe mutató fejlesztések, a történelem, a természet, a kulturális sokszínűség és az innováció találkozik Európa és Baranya megye szívében, ahol több mint száz éve világszinten is elismert orvosképzés zajlik.

A legendás pécsi orvosképzésben jelenleg angol, német és magyar programon 3500 diák vesz részt, akik mintegy 67 országból érkeztek hozzánk. 

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram  --  TikTok

info@aok.pte.hu   +36 72/536-206

2024: A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara 2024. szeptemberi kezdéssel a következő képzési lehetőségeket hirdeti meg: általános orvos (8-12 félév) és fogorvos osztatlan mesterképzés (10 félév), valamint biotechnológia mesterképzés (angol nyelven, 4 félév). A képzések kizárólag nappali tagozatos formában végezhetőek, állami ösztöndíjas és önköltséges formában is meghirdetésre kerülnek.

aok_kiadvany


Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK)

Az ország egyik legszebb campusán működik a PTE legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező kara, mely széles képzési portfólióval várja hallgatóit a bölcsészet- és társadalomtudományok területén.

A nagy múltú pécsi bölcsészképzés - több mint 80 szakán - a történettudománytól a nyelvi képzéseken át a változatos társadalomtudományi programokig a humán tudományok teljes spektrumát lefedi. Ennek köszönhetően egyedülállóan sokszínű kutatói teljesítmény gyűlt össze a Dél-Dunántúlon, mely a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát jelenleg országosan első helyre sorolja oktatói kiválóság tekintetében. 

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar - YouTube  --  Prezentáció

btkfelvi@pte.hu   +36 30/185-3786

2024: A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara több mint 20 alapképzéssel várja a humán tudományok iránt érdeklődőket. Nappali és osztatlan képzésrendben induló szakjaink közül csupán 5 képzésünk esetén elvárt az emelt szintű érettségi, melyért továbbra is 50 intézményi többletpontot biztosítunk a hozzánk jelentkezőknek.
A kari honlap Felvételizőknek szóló felületén lehetőségük van képzésenként tájékozódni a bemeneti követelményekről (mint például az elfogadott érettségi tárgyak), az elmúlt évek pontszámainak alakulásairól, az intézményi pontokról, valamint minden egyéb felvételivel kapcsolatos tudnivalóról.

btk_kiadvany


Egészségtudományi Kar (ETK)

Az ETK Egyetemünk legdinamikusabban növekvő kara, mely öt városban is indít képzéseket.

Mi itt az ETK-n elköteleződöttünk a fejlődés mellett, a személyes, az intézményünk, és nem utolsó sorban a hallgatóink fejlődése mellett! Ezért dolgozunk minden nap és ehhez kell egy csapat, a #ETKcsalád! Mi azért vagyunk, hogy hallgatóink előrébb jussanak.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram  --  TikTok

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Egészségtudományi Kar  --  Prezentáció

info@etk.pte.hu   +36 30/1842-289

2024: Az Egészségtudományi Kar eltörölte a felvételihez a kötelező emelt szintű érettségi tételét, viszont továbbra is ajánlott, hiszen érettségi tárgyanként 50 intézményi többletpont kapható. A nyelvvizsga szintén nem kötelező, azonban a felsőfokú nyelvvizsga 50, a középfokú pedig 25 intézményi pontot ér - karunk bármilyen élő idegen nyelvet elfogad felvételikor. Továbbá, kiemelkedő tanulmányi, sport, szakmai és művészeti versenyeken elért eredményeitekért intézményi többletpontok járnak, melyekről részletes információkat a Tanulmányi Osztály munkatársai nyújtanak.

 

etk_kiadvany


Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK)

A pécsi gyógyszerész képzés 21 éve neveli ki évről évre a magyar gyógyszerésztudomány újabb és újabb nemzedékét, erősítve a dunántúli régió gyógyszerész-munkaerő utánpótlását.

A kar a dél-dunántúli régió gyógyszerészetének szellemi központja, mely folyamatosan szervezi és fejleszti az oktatást, a kutatást, a tudományt és az innovációt. A diplomát adó gyógyszerészképzés 2000-ben indult Pécsett, 2016-tól pedig önálló kari keretek között zajlik az oktatás magyar és angol nyelven.

Linkek: Weboldal  -- Facebook  --  Instagram  --  TikTok

info@aok.pte.hu   +36 72/536-206

2024: A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara 2024. szeptemberi kezdéssel a következő képzési lehetőségeket hirdeti meg: gyógyszerész osztatlan mesterképzés(10 félév), valamint biotechnológia (6 félév, alapképzés, angol nyelven). A képzések kizárólag nappali tagozatos formában végezhetőek, állami ösztöndíjas és önköltséges formában is meghirdetésre kerülnek.

gytk_kiadvany


Közgazdaságtudományi Kar (KTK)

A több mint 50 éves „Pécsiközgáz” az ország első vidéken alapított közgazdaságtudományi kara, mely megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy hallgatói számára magas színvonalú képzést, naprakész, a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást biztosítson.

Erősségeink közé tartozik, hogy szilárd hagyományainkra építve innovatív szemléletet, programokat, módszertant nyújtunk hallgatóink és munkatársaink számára.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram  --  TikTok

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Közgazdaságtudományi Kar  --  Prezentáció

KTK: pontszámító kalkulátor

kapcsolat@ktk.tpe.hu   +36 72/501-599/23335

2024: A Közgazdaságtudományi Kar a megújult felvételi rendszerben olyan nyelveket beszélő diákokat vár, akik tudnak rendszerben gondolkodni, szeretik a matematikát, képesek nagy mennyiségű tudásanyagot elsajátítani. Ezért a jelentkezés feltétele az emelt szintű érettségi (meghatározott tantárgyakból) és a felvételi intézményi pontok között 50 ponttal jutalmazzuk a matematika és történelem emelt szintű érettségit, valamint 25 ponttal a középfokú, 50 ponttal a felsőfokú nyelvtudást. A Közgazdaságtudományi Kar nappali tagozaton négy magyar nyelvű alapszakkal (gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás) és egy nemzetközileg akkreditált nemzetközi alapképzéssel (Business Administration and Management) várja leendő hallgatóit.

ktk_kiadvany


Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK)

A szekszárdi és pécsi képzőhellyel rendelkező karunk magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységgel, képzési kínálatának folyamatos fejlesztésével kínál korszerű válaszokat korunk kulturális, társadalmi és gazdasági kihívásaira.

Az alsófokú pedagógusképzésben több mint 40 éves múlttal rendelkező szekszárdi intézmény ma már három tudományterületen, a pedagógusképzés mellett a kultúra- és társadalomtudományok és a vidékfejlesztés terén is képez szakembereket.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar  --  Prezentáció

​​​​kpvk.info@pte.hu   Szekszárd: +36 74/528-300   Pécs: +36 72/501-500/22512

2024: Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karnál nem kell a jelentkezéshez emelt szintű érettségi, kivéve a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakunknál, viszont továbbra is ajánlott, hiszen érettségi tárgyanként 50 intézményi többletpont kapható. A nyelvvizsga szintén nem kötelező, azonban a B2 szint szintű nyelvvizsga 30, a C1 szintű pedig 50 intézményi pontot ér (angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz). Felvételi információk közt megtekinthetők az aktuális szak alkalmassági vizsga és/vagy gyakorlati vizsga bemeneti követelményei.

kpvk_kiadvany


Műszaki és Informatikai Kar (MIK)

A PTE Műszaki és Informatikai Kara Magyarország legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye.

Képzési palettánkon a műszaki tudományok szinte teljes skálája megmutatkozik. 2.500 hallgatónkkal, több évtizedes tapasztalatunkkal, megújított és kibővített egyetemi campusunkkal hazánk műszaki életének meghatározó helyszíne vagyunk.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram  --  TikTok

MIK: pontszámító kalkulátor

marketing@mik.pte.hu   +36 72/503 650 vagy +36 30/155-63-64

2024: A Műszaki és Informatikai Kar alapképzései közül csak az osztatlan építészmérnöki szakon kötelező egy emelt szintű érettségi vizsga, melyet intézményi pontként is elszámolhatnak a jelentkezők. Az intézményi pontoknál bármely legalább 45%-ot elért emelt szintű érettségi vizsgatárgyra kapható többletpont (50), melyből, ha kettőt teljesít a jelentkező, ki is merítheti a 100 intézményi többletpontot. Több felkészítő tanfolyamot is hirdetünk, pl.: a MIKMatek online tanfolyam, matematika érettségire felkészítő, valamint a Rajz intenzív felkészítő és Rajz-alkalmassági és felvételi gyakorlati vizsgára előkészítő tanfolyamaink, melyek segítséget nyújthatnak a felkészülésben, sikeres teljesítés esetén pedig többletpont kapható értük. Az idei évtől lehetőség van a szakmai pontok négyszerezésére a technikumból érkezők számára, továbbá a releváns szakmai munkatapasztalat is pluszpontot ér.

mik_kiadvany


Művészeti Kar (MK)

Egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítjuk a művészeti képzés legmagasabb szintjét, képzéseinkben helyet kapnak a korszakot meghatározó, művészetet érintő mediális technikák, a zenei- és a vizuális művészeti informatika kutatás programjai is.

A kar 500 hallgatójával, 80 oktatójával a város és a régió kulturális életének meghatározó alakítója. Művésztanárai, növendékei rendszeres résztvevői, díjazottjai az ország és Európa művészeti eseményeinek.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram

mk-kapcsolat@pte.hu   +36 72/501-539

2024: A PTE Művészeti Kar három intézete (Design és Médiaművészeti Intézet, a Képzőművészeti Intézet és a Zeneművészeti Intézet) a vizuális művészetek, az alkalmazott művészetek és a zeneművészetek iránt érdeklődők jelentkezését várja. A Művészeti Karon gyakorlati felvételi vizsgán szereznek meg minden pontot a jelentkezők. Hozott pontot nem számítunk be.

mk_kiadvany


Természettudományi Kar (TTK)

Egy kar a hegy lábánál, de mégis a város szívében. Összetartó hallgatói közössége büszkén vállalja: pécsi TTK-snak lenni kiváltság. Pazar környezetben, hallgatói igényekhez igazodó oktatói csapattal találkozik a hozzánk érkező diák. Mára már nem csupán a tanárképzés áll a képzési kínálat fókuszában, hanem számos alap- és mesterszak teremt lehetőséget a természet- és sporttudományokban, az informatikában rejlő lehetőségek kiaknázására.

Linkek: Weboldal  --  Facebook  --  Instagram

Előadás: 2024-es felvételi információk: PTE Természettudományi Kar  --  Prezentáció

felveteli@gamma.ttk.pte.hu   +36 72/503-600

2024: A Természettudományi Kar az emelt szintű érettségiért 50 felvételi intézményi pontot ad legalább 45%-os teljesítés esetén (s legfeljebb két emelt szintű vizsgatárgy esetében adható). A nyelvvizsga nem kötelező, azonban a felsőfokú nyelvvizsga 50, a középfokú pedig 30 felvételi intézményi pontot ér. A Kar által szervezett rendezvényeken (részletesen lásd itt) összesen 15 felvételi intézményi pont adható. (Karunk a középiskolákban szervezett pályaválasztási előadáson való részvételért is felvételi intézményi pontot ad.) Továbbá kiemelkedő tanulmányi, szakmai és sportversenyeken elért eredményekért is felvételi intézményi pont jár.

ttk_kiadvany