Sürgősségi és triage szakápoló szakirányú továbbképzés

Egészségtudományi Kar

Sürgősségi és triage szakápoló szakirányú továbbképzés

A sürgősségi betegellátás fogalmi rendszere, keretei, szervezeti felépítése, jogi háttere, a sürgősségi ellátásra szoruló betegek szükségleteink kielégítése.


Képzés típusa
Szakirányú továbbképzés

Képzési idő
3 félév

Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzési forma
Levelező

Képzés indulása
Jelenleg nem indul

Költségtérítés összege
LK:130.000 Ft/félév

Az oktatás nyelve
Magyar

Felvételi irányszámok
LK:20<30

Legutóbbi ponthatár
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Sürgősségi és triage szakápoló
Képzés célja

Egyéb információk: A képzés célja a hallgatóval megismertetni a következőket: a sürgősségi betegellátás fogalmi rendszere, keretei, szervezeti felépítése, jogi háttere, a sürgősségi ellátásra szoruló betegek szükségleteink kielégítése, alapápolása, speciális, sürgősségi szakápolói feladatok, betegfelvételi, betegvizsgálati, betegosztályozási (triage) feladatok, a sürgősségi betegellátás pszichés, szociális és etikai vonatkozásai, a sürgősségi betegellátásban
alkalmazott orvosi és ápolási eljárások, eszközök, gyógyszerek, protokollok, a sürgősségi szakápolás kutatása, fejlesztése, oktatása.

 

A képzés célja továbbá a hallgatók azon kommunikációs készségének fejlesztése, mely munkája során segíti abban, hogy a kritikus állapotú beteggel, annak hozzátartozójával, illetve más egészségügyi szakszemélyzettel megfelelő kommunikációs stratégiát tudjon kialakítani, valamit képes legyen kommunikálni azokat a lelki problémáit, melyek az emberi szenvedéssel, a haldoklással és a halállal való mindennapos szembesülés miatt merülnek fel.


 

Képzés helyszíne(i)
PTE ETK (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.)
Felvételi információk, jelentkezési feltételek

Részvétel feltétele: Alapképzésben (BSc) szerzett ápoló vagy mentőtiszt oklevél Levelező képzés esetén a felsőfokú képzettséget igazoló oklevél megszerzése után legalább 1 éves munkaviszony az intenzív, vagy sürgősségi ellátásban: - intenzív osztály, - sürgősségi osztály, - belgyógyászati vagy sebészeti szubintenzív részleg, - speciális őrző részleg.

Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve: sürgősségi és triage szakápoló

Jelentkezési határidő: szeptemberben induló képzések esetében 2021. augusztus 16. Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, valamint valamint nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van), igazolás legalább 1 éves munkaviszonyról az intenzív, vagy sürgősségi ellátásban: - intenzív osztály - sürgősségi osztály - belgyógyászati vagy sebészeti szubintenzív részleg - speciális őrző részleg, 1 db
igazolványkép.

 

Képzés kezdete: szeptemberben induló képzések esetében 2021. szeptember 6.

 

Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat, az önköltségi díjakat és a felvétel egyéb követelményeit a felvi.hu oldalon találod.

Felvételi irányszám

LK:20<30

Kapcsolat

Kapcsolattartó/szakfelelős: Tanulmányi Osztály, cím: 7621 Pécs, Szepesy u. 1-3., tel/fax: (30) 184-2289, (30) 184-2428

email: info@etk.pte.hu

honlap: http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/

Érdemes itt tanulni, mert elismert a tudás és a diploma értéke.
Volt ETK-s hallgatónktól