Verseny helyett együttműködés - Hallgatói interjú

2021.

november

10.

Verseny helyett együttműködés

Fehér Zsuzsanna pszichológia szakos hallgató szerint a PTE egyik sajátossága a hallgatók közti összetartás. A diákok bizalmat szavaznak egymásnak, legyen szó tanulásról vagy akár szórakozásról.


 

Fehér Zsuzsanna pszichológia szakos hallgató szerint a PTE

 

Miért választottad a PTE-t?

Ezt a kérdést sosem tettem fel: miért? Soha nem is volt kérdés. Pécsi lakosként sokat hallottam arról, milyen jó közösség van az egyetemen, amivel már a pályaorientációs napon találkoztam. Ez fogott meg és ez tart itt. A gólyabálok, gólyatáborok, szakestek egytől egyig ezt igazolják azóta is.

Kiemelnél egyet?

A legutóbbi pszichológus szakestünk különleges volt, hiszen a mi csapatunk nyert. (nevet) Mint a legtöbb egyetemen, nálunk is régi hagyománya van a szakesteknek, amikor különböző évfolyamok mérettetnek meg egymás ellen.

A PTE-s események abban mások, ahogy a résztvevők viszonyulnak egymáshoz: sokkal szorosabb a kötelék a hallgatók közt, mint más helyeken. A járvány ellenére, annak dacára, hogy régen találkoztunk az említett szakest előtt, ugyanolyan barátsággal tekintettünk egymásra, mintha mi sem történt volna. Nem beszélve a buli részéről…

 

Érték. Mi jut eszedbe, ha a PTE-vel kapcsolatban kérdezem?

Segítőkészség és minőség. Nálunk nincsenek versenyek a hallgatók közt, kölcsönösen támogatjuk egymást. Amikor például egy jegyzet kidolgozásáról van szó, mindig számíthatunk a társainkra, fel sem merül bennünk, hogy ne segítenénk.

Az oktatás minősége kifejezetten fontos számomra. Az országban egyedülállóan jó a PTE pszichológia oktatása.

Mit üzennél a felvételi előtt állóknak?

Ha szeretnének szakmai sikereket elérni a jövőben, válasszák a PTE-t, ahol nagyon jó alapokat kaphatnak. A BTK Pszichológia Intézetében például érdekesebbnél érdekesebb kutatási területek vannak. De ugyanígy fontos a PTE-re jellemző családias környezet, igazán ebben a miliőben érdemes egyetemistának lenni!

A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

 

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

Rovat