Mit jelent a „boldog káosz” egy egyetemista életében? - Interjú Bérci Annával

2022.

június

07.

Mit jelent a „boldog káosz” egy egyetemista életében? - Interjú Bérci Annával

Interjúnkban Bérci Annával beszélgetünk, aki 24 éves hallgatónk. Jelenleg az Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapszakán dietetikusnak tanul, idén fejezte be az első évét. Elmondása szerint sosem késő belevágni a PTE-s életbe!


 

Bérci Anna

Miért Pécs? Miért a PTE?

Kedvelem a város hangulatát, az emberek kedvességét a városban. Mindenhol mosolygós arcokat látni, a PTE pedig egy nagy fogadott családként működik, bárkitől lehet segítséget kérni, örömmel adnak és rengeteg jó programot kínál az egyetem.

Mit javasolsz a most felvételizőknek?

Sosem késő belekezdeni semmibe, és ne keseredjenek el, ha esetleg nem úgy alakul minden, ahogy eltervezték. Bele kell rázódni az egyetemi ritmusba, bátran kérdezzenek társaiktól, tanáraiktól. És persze élvezzék az egyetemista lét minden aspektusát!

Mi volt az első dolog, ami után otthon érezted magad Pécsen?

Szerencsére hamar találtam barátokat: az egyik első gólyaprogram után megalakuló kis csoporttal való bulin éreztem először, hogy megérkeztem, ide tartozom. Azóta csak újabb embereket ismerek és kedvelek meg, egyre otthonosabban mozgok a városban, nagyon jó itt tölteni a mindennapjaim.

Egy szó/mondat, amivel az egyetemi életet jellemeznéd?

Boldog káosz.

Mikor döntötted el, hogy ezt a hivatást választod?

Mindig is érdekelt az egészségügyi pálya, szeretek emberekkel foglalkozni, mégis később találtam rá erre az irányra, de azóta, mintha csak hazataláltam volna. Érdemes volt belevágnom nem friss érettségizőként is az új irányba, sosem késő váltani!

Gondolkozol-e MSc képzésen a PTE-n? Ha igen mi győzött meg hogy itt maradj?

A jövőben szeretnék magasabb szinten is tanulni, és mivel jól érzem magam Pécsen, ha megtalálom itt a számomra tetsző szakot, mindenképpen itt szeretném folytatni későbbi tanulmányaim is.

 

  A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

 

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

 

Rovat