„Induljanak el afelé, amihez tényleg húz a szívük!” – Interjú Móricz Flórával

2022.

június

07.

„Induljanak el afelé, amihez tényleg húz a szívük!” – Interjú Móricz Flórával

Móricz Flóra 23 éves, végzős hallgató pszichológia alapszakon. Tanulmányai mellett a középiskolások pályaorientációját is segíti munkájával.


Móricz Flóra

​​​​​​Miért Pécs? Miért a PTE?

Nagyon barátságosnak, diákközpontúnak és családiasnak találtam Pécsett. Illetve hallottam a diákéletről, ami nagyon megtetszett. Pszichológus ismerősök mesélték, hogy a pécsi képzés színvonala kimagasló. Nagyon szimpatikus volt az egyetem arculata, és egyedi a pécsi pszichológia képzés szemlélete.  Számomra Pécs tényleg egyetemvárosnak számít, mert rengeteg alkalom nyílik a szórakozásra, amellett, hogy magas színvonalú képzésben van részem.

Mit javasolsz a most felvételizőknek?

Elsőként, hogy ne izguljanak, mert nehéznek tűnik, de meg lehet csinálni. Induljanak el afelé, amihez tényleg húz a szívük. Ha valakinek van egy álma akkor lépjen annak érdekében, hogy az teljesüljön még akkor is, ha esetleg elsőre nem sikerül.  Érdemes kipróbálni mindent, ami érdekli őket, mert az egyetemi évek alatt van a legtöbb lehetőség arra, hogy új dolgokat próbáljanak ki és lépjenek ki a komfortzónájukból. Legyenek bátrabbak, mint én és menjenek el a gólyatáborukba!

Mi volt az első dolog, ami után otthon érezted magad Pécsen?

Mivel én nem voltam gólyatáborban és mikor idekerültem még nem ismertem senkit, ezért nagyon idegen volt minden. Akkor kezdtem el magam otthon érezni, amikor elkezdtem itteni barátokat is szerezni és kialakult egy megtartó közösség, ami már a második családommá vált. Illetve a város sok lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, akár egyedül, akár barátokkal. Néhány példa: kari rendezvények, bulik, borklub, egyetemi színház és a Szenes Klub, ahol minden héten van valamilyen közösségi program.

Egy szó/mondat, amivel az egyetemi életet jellemeznéd?

Mindig ér valami meglepetés.

Mikor döntötted el, hogy ezt a hivatást választod?

Egy személyes tapasztalás során döntöttem úgy, hogy ezt szeretném tanulni. Volt időszak az életemben mikor én is jártam pszichológushoz, ez indított el abban, hogy én is ezt a szakmát szeretném választani, mert abban az adott élethelyzetben nagyon sokat segített és azóta egy belső motiváció alakult ki bennem, hogy én is hasonló segítséget tudjak nyújtani az embereknek.

Hogyan szeretnéd folytatni a tanulmányaidat?

Az alapképzésem elvégzése után szeretnék mesterképzésre menni Pécsen fejlődés és gyermekklinikai szakirányra.  Azért szeretném Pécsen folytatni a tanulmányaimat, mert itt lehetőség nyílik arra, hogy minden képzési szintet egy helyen végezzek el úgy, hogy olyan tanárok tanítsanak végig, akik a legelején is tanítottak már. Így szerintem van egy íve a képzésnek és mindenképpen jó dolognak tartom, hogy ugyan ott, ugyan abban a közegben érhetem el a képzésemhez tartozó legmagasabb fokozatot, mint ahol elkezdtem. A mesterképzés után szeretném elkezdeni a klinikai szakpszichológus képzést is Pécsen.

 

  A többi interjú is érdekel!


PTEcsalád

 

Gyere és kutasd végig a választható szakjainkat a képzéskeresőben!


Érdekel, hogy hogyan tudunk segíteni a döntésben? Katt ide és pályaválasztási programjainkat is megtalálod!


Az egyetemi élet aloldalon pedig számos izgalmas gondolatot olvashatsz és nézhetsz hallgatóinktól!


Felvételizni szeretnél a Pécsi Tudományegyetemre és nem akarsz lemaradni semmiről? Az alkalmazás által megismerheted jobban az egyetemet és folyamatosan tájékozódhatsz az aktuális hírekről! Sőt, jelzünk, ha fontos határidő közeleg!

Rovat