PTE Rektori Ösztöndíj a 200 legjobb jelentkezőnek

PTE Rektori Ösztöndíj a 200 legjobb jelentkezőnek

A 2021-ben felvételizők legjobbjai számára meghirdetett Rektori Ösztöndíj összege 100.000 forint a pályázati kiírásban közöltek szerint.

A juttatás elérhető a  2021. évi általános és pótfelvételi eljárásban felvételizők számára egyaránt, amennyiben első helyen jelölték meg a PTE valamely nappali tagozatos alap- vagy osztatlan képzését.

További feltétel, hogy az őszi és tavaszi félévében is folytassák a tanulmányaikat, és az első félévben legalább 17 kreditet teljesítsenek. Az ösztöndíjasokat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek köréből választják ki, összesen 100 fő állami ösztöndíjas és 100 fő önköltséges hallgató számára biztosítják a juttatást. Az ösztöndíj szétosztásáról a pályázók között karonként a pályázók arányában, szintén a felvételi összpontszám alapján rangsorolva döntenek. A pályázatokat 2021. szeptember 3-ig lehet benyújtani.

 

 

Cikkajánlók a rektori ösztöndíjjal kapcsolatban

Személyes! - Miért érdemes élni a Rektori Ösztöndíjjal Kubanek Zita szerint?

 

Kubanek Zita, a PTE KTK elsőéves hallgatója arról is mesélt, miért érdemes élni a Rektori Ösztöndíj lehetőségével.

Tovább a cikkhez »

 

Önazonosságra leltem az egészségügyi hivatásban

 

Rektori ösztöndíjas, lelkes önkéntes és okos táncos. Ő Keresztesy Veronika, a PTE ETK elsőéves hallgatója. 

Tovább a cikkhez »

 

PTE Rektori ösztöndíj 2021

 

Miért érdemes első helyen jelölni a pécsi egyetemet? A Pécsi Tudományegyetem hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezését folytatja azzal, hogy ebben az évben is meghirdeti a PTE Rektori Ösztöndíjat. A cél az, hogy az intézmény az elsőéves hallgatóit támogassa.

Tovább a cikkhez »

 

 

Legyél a #ptecsalád tagja!

Hallgatóink a rektori ösztöndíjról

A Pécsi Tudományegyetemen rengeteg ösztöndíj-lehetőség adott, és ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a rektori ösztöndíj. Nekem egyrészt óriási segítséget jelentett az önállósodási folyamatban, mert volt egy biztos anyagi forrásom. Másrészt pedig motivációt is adott, mert mindig eszembe jutott, hogy ha ilyen mértékben támogat a PTE, akkor a maximumra kell törekednem, és legjobbat kell kihoznom mindenből. 

Pálfi Lili Hanna, TTK 


Az ösztöndíj értékeli a kemény munkánkat tanulmányaink és az érettségi során. Ezen felül szerintem minden kortársamnak jól jön némi zsebpénz. 

Bors Bálint, ÁJK 


Az alapvető anyagi juttatásokat leszámítva egy óriási elismerés a kitartó munkádért. Nekem az autómia megszerzésében segített. 

Tolnai Máté Gergely, MIK 


A felvételihez szükségem volt emelt szintű érettségire egészségügyi alapismeretekből. Autodidakta felkészüléssel, illetve a PTE ingyenes felvételi előkészítő kurzusa segítségével tettem le a vizsgát, ami így is kihívást jelentett. Már a felkészülés ideje alatt tudtam a rektori ösztöndíjról, és meg akartam szerezni! :) A tanulásban hatalmas motiváció volt, hogy tudtam, az erőfeszítéseimnek meg lesz az eredménye: egy év alatt a nulláról egy ötös emelt szintű érettségit tettem le, és a rektori ösztöndíjat is elnyertem. Az év elején tankönyveket vásároltam belőle. Az első vizsgaidőszakom plusz izgalmakat is rejtett: tönkrement a laptopom, így az ösztöndíj második részlete életmentő volt. 

Keresztesy Veronika, ETK 

 

 

 

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!