Sörfőző mester szaktanácsadó

Természettudományi Kar

Sörfőző mester szaktanácsadó

A Pécsi Tudományegyetem a Pécsi Sörfőzdével együttműködve négy féléves posztgraduális Sörfőző mester szaktanácsadó képzést indít. A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek hasznos, akik ismereteket kívánnak szerezni a sör előállításáról, a kis és nagyüzemi sörgyártási technológiákról, valamint a sörgyártással kapcsolatos gazdasági és marketing feladatokról.


Képzés típusa
Szakirányú továbbképzés

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzési forma
Levelező

Képzés indulása
Jelenleg nem indul

Költségtérítés összege

Az oktatás nyelve
Magyar


Legutóbbi ponthatár

 

A 2025 februárban induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén
a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

 

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések (2025 februárban indulók) listája ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Sörfőző mester szaktanácsadó
Képzés célja

A képzés során a hallgatók megismerik a sörkészítés folyamatait, berendezéseit, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés módszereit, a termékfejlesztés folyamatát, a világ sörgyártásának szerkezetét, a magyar söripar sajátosságait, betekintést kapnak a sörtörténelem, sörkultúra és gasztronómia témakörbe. A söripari vonatkozású ismeretanyag mellett a korszerű gazdasági, marketing és jogi- és adózási ismeretek elsajátítása révén a hallgatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy önálló vállalkozóként megjelenjenek a sörpiacon.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek

A felvételhez bármely a hagyományos osztatlan képzésben legalább főiskolai szintűBA vagy az új rendszerű képzésben legalább BSc oklevél felel meg.

Elhelyezkedési területek

A képzés eredményes befejezését követően a hallgatók komplex módon képesek áttekintetni és irányítani a sörfőző vállalkozások tevékenységét és képessé válnak a sörfőzéshez kapcsolódó különböző termelésvezetési, szervezési, vállalkozásirányítási, szakigazgatási és gazdasági munkakörök betöltésére.

Kapcsolat

További információk:

Hegyesné Dr. Vecseri Beáta, Pécsi Sörfőzde Zrt., bvecser@gmail.com

Dr. Gazdag Zoltán, PTE TTK BI, gazdag@gamma.ttk.pte.hu

 

PTE TTK Tanulmányi Osztály:

felveteli@gamma.ttk.pte.hu