Sörfőző mester szakmérnök

Természettudományi Kar

Sörfőző mester szakmérnök

A Pécsi Tudományegyetem a Pécsi Sörfőzdével együttműködve négy féléves posztgraduális Sörfőző mester szakmérnök képzést indít. A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek hasznos, akik speciális tudást kívánnak szerezni a sör előállításáról, a kis- és nagyüzemi sörgyártási technológiákról, valamint a sörgyártással kapcsolatos gazdasági és marketing feladatokról.


Képzés típusa
Szakirányú továbbképzés

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzési forma
Levelező

Képzés indulása
Jelenleg nem indul

Költségtérítés összege

Az oktatás nyelve
Magyar


Legutóbbi ponthatár

 

A 2025 februárban induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén
a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

 

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések (2025 februárban indulók) listája ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Sörfőző mester szakmérnök
Képzés célja

A képzés során a hallgatók megismerik a sörkészítés folyamatait, berendezéseit, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés módszereit, a termékfejlesztés folyamatát, a világ sörgyártásának szerkezetét, a magyar söripar sajátosságait. Betekintést kapnak a sörtörténelem, sörkultúra és gasztronómia témakörbe. A söripari vonatkozású ismeretanyag mellett a korszerű gazdasági, marketing és jogi- és adózási ismeretek elsajátítása révén lehetőségük nyílik arra, hogy önálló vállalkozóként megjelenjenek a sörpiacon.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek

A felvételhez agrár képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevél szükséges, továbbá jelentkezhetnek vegyészmérnöki vagy biomérnöki alapképzési szakok valamelyikén szerzett oklevéllel rendelkezők is. Egyéb alapképzési szakon szerzett oklevél esetén feltétel vegyészmérnöki vagy biomérnöki mesterképzési szakok valamelyikén szerzett oklevél.

Elhelyezkedési területek

A képzés során hallgatóink elsajátítják mindazokat a kompetenciákat, amely alkalmassá teszi a végzetteket egy sörüzemben felmerülő feladatok ellátására.

Kapcsolat

További információk:

Hegyesné Dr. Vecseri Beáta, Pécsi Sörfőzde Zrt., bvecser@gmail.com

Dr. Gazdag Zoltán, PTE TTK, gazdag@gamma.ttk.pte.hu

 

PTE TTK Tanulmányi Osztály:

felveteli@gamma.ttk.pte.hu