#pécsiközgáz, Erasmus – Mit nyújthat egy pécsinek a PTE? – interjú Kunczt Biankával

2022.

június

07.

#pécsiközgáz, Erasmus – Mit nyújthat egy pécsinek a PTE? – interjú Kunczt Biankával

Kunczt Bianka 21 éves, jelenleg a Pécsi Közgázon tanul gazdálkodási és menedzsment szakon, most végzett a negyedik félévével. Következő félévben Erasmus+ programon keresztül Spanyolországban fog tanulni egy szemeszter erejéig. Az egyetem mellett tagja az Amigos a gyerekekért Alapítvány pécsi csapatának, valamint mindemellett dolgozik is.


Kunczt Bianka

Miért Pécs? Miért a PTE?

Pécsen nőttem fel, minden egyes kis apró részét ismerem Pécsnek, és egyszerűen imádom, így nem is volt kérdés, hogy hova tovább. Azt szeretem Pécsben, hogy attól függetlenül, hogy nagy város, nincs az a hatalmas nyüzsgés egész nap, mint más nagyvárosokban.

Mit javasolsz a most felvételizőknek?

Ne féljenek belevágni az egyetembe, mert egy irtó nagy kalandban lesz részük. Minden lehetőséget használjanak ki az új jelentkezők, hiszen rengeteg van, akár munkák, bulik, külföldi tanulmányi lehetőségek, kapcsolat építések szempontjából. Ezek a legfontosabbak az egész egyetemi idő alatt.

Mi győzött meg, hogy Pécsen maradj?

Amit itt tapasztaltam más városokkal ellentétben az az, hogy mindenki nagyon közvetlen és segítőkész, és diákélet szempontjából mindenki szinte mindenkit ismer, vagy már látott. Olyan, mint egy nagy család.

Egy szó/mondat, amivel az egyetemi életet jellemeznéd?

Élmény

Mikor döntötted el, hogy ezt a hivatást választod?

Valamikor gimnázium végén döntöttem így, de nem bántam meg, mert úgy érzem szeretem, amit csinálok.

Gondolkozol-e MSc képzésen a PTE-n?

Igen és maradnék is valószínűleg, engem ez a város magával ragad minden nap újra és újra, úgyhogy biztosan maradni fogok itt.  

 

Rovat