Pécsieknek ösztöndíjlehetőség!

2022.

május

11.

Pécsieknek ösztöndíjlehetőség

Kedves Hallgatók! 📚

🏙️ Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azon középfokú közoktatási vagy felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói részére, akik Pécs városában legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában valamely Pécs közigazgatási területén működő állami vagy nem állami fenntartású oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.


🏆 A pályázat célja, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt, másrészt a tehetséggondozás keretein belül anyagi támogatást nyújtson részükre a kiváló teljesítményük fenntartása céljából.

# 1️⃣ A pályázat keretein belül a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díja vagy a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díja elismerések nyerhetőek el. Egy naptári évben kizárólag egy pályázat nyújtható be.

❗ A pályázaton való részvétel feltétele a Pályázati Űrlap, valamint a pályázati feltételek fennállásának megállapításához szükséges igazolások és nyilatkozatok határidőre történő beérkezése.

🗓️ A pályázatok benyújtásának határideje 2022. június 15-e. 🗓️

ℹ️ A Pályázati Felhívás és a Pályázati Űrlap a város honlapjáról (www.pecs.hu) egyaránt letölthető. Ugyanezen a felületen elérhető a Pécs város tanulói és hallgatói díjairól szóló önkormányzati rendelet, mely részletes leírást nyújt az elismerésekről és a pályázat menetéről.

🌐 A pályázatot egy példányban, papíralapon kell benyújtani személyesen vagy ajánlott küldeményként Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. címre a Kulturális és Népjóléti Főosztály számára címezve.

🏅 A Pécs város tanulói és hallgatói díjai elismerések díszoklevéllel, pénzjutalommal és grafikailag egyedileg megtervezett, digitálisan leképezhető oklevéllel járnak.

🎉 Az Önkormányzat a honlapján közzéteszi a pályázat nyerteseinek nevét, a díjazott oktatási intézménye nevét és a tanulói vagy hallgatói jogviszony adatait. A közlemény a díjazottakról rövid méltatást is tartalmaz. A díszoklevelet az elismerésben részesülő tanulók és hallgatók – a díj típusától függően - a Magyar Tudomány Napjához vagy a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezésre kerülő ünnepségeken vehetik át.

🔵 Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást a pályázatról:

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Major Tünde Kármen

köznevelési ügyintéző

📞 +36 72/533-857

Rovat