PTE a Tour de Hongrie-n!

Esemény dátuma

2024-05-11 11:00 - 2024-05-12 17:00

Esemény helyszíne és címe

Pécs, Széchenyi tér & Szigeti út


A 2024-es Magyar Kerékpáros Körverseny a Mecsek emelkedőin dől el, és természetesen idén is készülünk szurkolói rendezvényekkel!


Csatlakozz a Tour de Hongrie pécsi szakaszának önkéntes csapatához, ha:
- határozott vagy
- rendelkezel helyismerettel
- betöltötted a 16. életévedet
- örülnél egy emblémázott Tour de Hongrie pólónak

Számítunk a segítségedre a szurkolók tájékoztatásában és az útvonal biztosításában a gyalogátkelőknél és mellékutcák kereszteződéseinél.

Amennyiben kérdésed merülne fel, kérlek, írd meg az onkentes@tdh.hu e-mail címre!

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

Jelentkezz itt!

További információt itt találsz!


A szurkolói bázisokról

Természetesen a PTE is jelen lesz a rendezvényen. Idén Széchenyi téren és a Szigeti úton is várunk minden szurkolni vágyót, kicsit és nagyot egyaránt!

PTE a Tour de Hongrie-n!

 

Kerékpáros nap | Május 11. (szombat)

Széchenyi Tér, 11:00-17:00

Felvezetjük a versenyt, már szombaton kerékpáros programokkal jelentkezünk. Találkozhattok velünk a Széchenyi Téren, ahol különböző játékokkal és ajándéktárgyakkal várunk Benneteket.

A PTE Sportiroda közreműködésében szervezett biciklis bevonulás után fellép a PTE Brass Band és az ETK Jazz Dance tánccsoport! Utóbbi a tavalyi év elején kezdte meg működését, fő stílusuk a kortárs modern tánc, melyet akrobatikai, valamint látvány és show elemekkel fűszereznek meg. A csapat tagjai, pécsi központunk első-, másod- és harmadéves rekreáció szakos hallgatóiból áll.

PTE a Tour de Hongrie-n!

 

Tour de Hongrie | Május 12. (vasárnap)

Széchenyi Tér 11:00-17:00
Szigeti út, Fogászati Klinika előtt, 14:00-17:00

A befutó napján két helyszínen is szurkolhattok velünk. Jelen leszünk a Széchenyi Téren, ahonnan élőben közvetítjük a Tour de Hongrie-t, illetve készülünk természetesen további játékos programokkal és ajándéktárgyakkal. Ezen a napon is fellép a PTE Brass Band és a PTE Cheerleading Szakosztálya, sőt az egyetem kabalállata, az EHÖK Tigris is meglátogat minket! 

A PTE Szurkolói Zóna a Fogászati Klinika előtt állomásozik majd, ahol közvetlen közelről drukkolhatunk a versenyzőknek! Itt is készülünk sok-sok ajándéktárggyal és közösségi programokkal!


Érdekességek az útvonalról

  • A főváros mellett kilenc vármegyét érint a verseny: Jász-Nagykun-Szolnokot, Hajdú-Bihart, Borsod-Abaúj-Zemplént, Hevest, Pestet, Fejért, Somogyot, Tolnát és Baranyát.
  • A karaván útja 81 településen visz keresztül – közülük 9 rajt- vagy célvárosként, 12 pedig gyorsasági részhajrá házigazdájaként kaphat kiemelt figyelmet.
  • A 854 kilométeres versenytáv alatt 7871 méternyi szintemelkedést kell leküzdeniük a versenyzőknek – ez a világ huszadik legmagasabb hegycsúcsának felel meg.

PTE a Tour de Hongrie-n!


Befutó 16:30, Pécs, Állatkert

A versenyzők Siófok főteréről vágnak neki a 2300 méternyi szintemelkedést tartalmazó utolsó etapnak. A befutó helyszíne a 2023-ból jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A versenyzőknek háromszor kell leküzdeniük a 11 százalékos átlagmeredekségű kaptatót, hogy eldöntsék, ki lesz a 2024-es Tour de Hongrie végső győztese.

PTE a Tour de Hongrie-n!


PTE a Tour de Hongrie-n 2023-ban

Cheerleaderek bemutatója, sportos beszélgetések, fergeteges hangulat – ezzel várta a Pécsi Tudományegyetem a Tour de Hongrie mezőnyét és a szurkolókat Pécsett a Széchenyi téren. A sok érdeklődő csillámtetkóval, legyezőkkel, tapsrudakkal gazdagabban biztathatta a versenyzőket.

Az országúti verseny mezőnye a város főterén is áthaladt, hogy erőltetett menetben elérje az állatkerti célt. A versenyzőkhöz és a szurkolókhoz az időjárás is kegyes volt, ez előrejelzés ellenére még a nap is kisütött.

Együtt szurkolt a PTE Család!                               


PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!


PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

PTE a Tour de Hongrie-n!

Minden további információ – teljes útvonal, versenyzők – a verseny honlapján olvasható!