Felvételi Irány a PTE! Kultúrfeszt 2021-2022

 

Irány a PTE Kultúrfeszt

A Pécsi Tudományegyetem idén is megrendezi az Irány a PTE! Kultúrfesztet, egy EXTRA élő nappal!

2022. január 31. és február 3. között mindent megtudhatnak az érdeklődők, amire a felvételivel és a pécsi egyetemi élettel kapcsolatban kíváncsiak! Az online kulturális és szakmai programok; izgalmas tájékoztató előadások, beszélgetések és pályaorientációs tanácsadások mellett idén is rengeteg kvízzel és értékes nyereményekkel készülnek a szervezők!

A február 3-i élő napon reggel 9 és délután 5 között pedig a PTE Általános Orvostudományi Karának épületében a 10 kar és számos egyetemi szervezet képviselői és hallgatói várják a diákokat, tanárokat és a szülőket!

 

Irány a PTE APP

Az applikációnkban folyamatosan frissítjük a híreket, így keresgélned sem kell majd! 

Letölthető az

App Storeban            

Google Play áruházban            


Elsöprő siker volt a tavalyi rendezvény: egy hét alatt közel ötezren látogatták meg az Irány a PTE! Kultúrfeszt weboldalát. Nem csoda, hogy a program honlapja tavaly év végén még egy díjat is kiérdemelt, illetve egy nemzetközi PR-díjat és a hazai legrangosabb PR-díjat is elnyerte. Idén a Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási Marketing Irodája még tovább emeli a lécet: az online programokon túl egy olyan eseményt is szerveztek, melyen - a járványügyi intézkedések betartása mellett (védettségi igazolvány/maszkviselés) - személyesen is lehet találkozni a PTE-vel.... Tovább olvasom!


A mai napon az Általános Orvostudomány Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi Kar viszi a prímet! Tovább olvasom!


A mai napon az Állam- és Jogtudományi Kar, a Közgazdaságtudományi Kar és a Művészeti Kar van fókuszban! Tovább olvasom!


Második alkalommal szervezett a PTE Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási és Marketing Irodája egy a felvételizőknek és a PTEcsalád tagjainak egyaránt szánt beiskolázási és kulturális programsorozatot. Ez az Irány a PTE! Kultúrfeszt. A tavalyi siker és szakmai elismerések után idén egy élő, személyes találkozásokra lehetőséget biztosító nappal is készültek február 3-án.

Az online napokon nem látszanak az arcok, a személyes napon viszont  - bizonyságul mindenki vessen egy pillantást a fotógalériára - mindenki nagyon jól érezte magát. Nemcsak az előadásokat, hanem a táncműsorokat is követték a fiatalok, sőt, a rendezvény végén, a PTE Brass Band fellépése alatt még táncolt is a közönség.

A részletekről dr. Hegedüs Rékát, a PTE Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási és Marketing Iroda vezetőjét kérdeztem.... Tovább olvasom!

 


Kultúrfeszt

Amire számítsatok:

  Érdekes beszélgetésekre
  Felvételi információkra
  PTEcsalád életérzésre és közösségépítésre
  Kulturális különlegességekre Pécsen és a PTE-en
  Nyereményjátékokra a közösségi média felületeinken és az appban!

Csatlakozz a FB-eseményhez!

Várunk a 2. Irány a PTE Kultúrfeszt oldalán! 


ONLINE: kari és központi beszélgetések, videók, tájékoztatók
 

A fesztiválhonlap videói és az élő beszélgetésekhez vezető linkek közvetlen a fesztivál előtt válnak kattinthatóvá! :)

Lesznek olyan élő programok, amiket a facebook oldalunkon is közvetíteni fogunk a számotokra, ezt minden esetben jelezni fogjuk a programnál.

Bátran ajánljuk, hogy lépjetek be a teams/zoom beszélgetésekbe, mert személyesen és könnyen tudtok kérdezni! Semmi sem kötelező, így kamerát sem kell kapcsolnotok, csak ha szeretnétek!

  Január 31. 14-20:00 BTK, KPVK, TTK, MIK tematikus nap

  Február 01. 14-20:00 ÁOK és GYTK, ETK tematikus nap

  Február 02. 14-20:00 ÁJK, KTK, MK tematikus nap

Védettségi szükséges


ÉLŐ nap: standolás, személyes beszélgetések, játékok, előadások...
 

  Február 3-án ÉLŐBEN találkozhatunk a PTE ÁOK épületében!

  Helyszín: 7624 Pécs, Szigeti út 12.

09:00-től kapunyitás. A főbejáraton keresztül történő beengedés védettségi igazolvány és maszkhasználat ellenőrzésével. Állandó regisztráció fenntartása a rendezvény ideje alatt.

09:30 Programnyitó köszöntők a Dr. Romhányi György Aula színpadán.

10:00 Hivatalos megnyitó

09:00-17:00 Információszolgáltatás a felvételivel kapcsolatban.

  • Központi, kari és partnercéges standtevékenység a két aulában.
  • Kari programok (játékok, előadások, zenés-táncos fellépések) a szemináriumi termekben, valamint a színpadon.

17:00 Programzárás

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az élő nap védettségi igazolvánnyal látogatható, és a rendezvény teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselése!

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluli diákok csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják az eseményt!

A helyszínen iskolai hiányzásról igazolást állítunk ki! 

  REGISZTRÁCIÓ AZ ÉLŐ NAPRA

Kövess minket online, ha nem tudsz eljönni!


 


Programok a standtevékenység és a felvételi információszolgáltatás mellett
 

Színpadi fellépések

Idősáv Fellépők
9:30-10:00 Napindító felvezető
10:00-10:15 Hivatalos megnyitó
10:30-10:50 PTE PEAC: Dr. Novák Pál: E-sport és gaming az egyetemen
11:00-11:20 ETK: Tehetségek énekes produkciója
11:30-11:50 MIK: Fenntarthatóság és jövő
12:00-12:20 TTK: ILLUSION és Ostrosics Réka táncprodukciói
12:30-12:50 KTK: A sorozatok ismeretlen oldala: Squid Game és a Harry Potter közgazdász szemmel
13:00-13:20 Táncoló Egyetem
13:30-13:50 Brass X koncert
14:00-14:20 KPVK: PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozatának táncprodukciója
14:30-14:50 Kovács Sarolta: Almától az almalisztig
15:00-15:20 Standtúrajáték eredményhirdetés
15:30-15:50 PTE Brass band fellépés

 

Kari különlegességek​

Állam- és Jogtudományi Kar

Beszélgess velünk és megtudhatod, miért a PTE ÁJK a legjobb vidéki jogi kar, mindezt játékos formában! :)

Ördög vagy angyal játék - Játékos hazugságvizsgálat 


Olykor-olykor előfordul, hogy egy-egy csínyt elkövetünk. De vajon tudjuk-e, hogy az a csíny sokszor büntetendő?
A kérdések komoly témákat taglalnak, azonban itt csupán arra fókuszálunk, hogy amit a gyerekek csínynek tartanak, az valójában hogyan is értelmezhető a jogban. 

​Általános Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar​

Helyszín: Új Aula, Zöld oldali nagyelőadó

Interaktív bemutatók és programok az ÁOK-GYTK szervezésében! Járd be az épületet és ismerd meg, hol tanulhatsz majd a jövőben!

Szakbemutatók, laborbemutatók

Különböző intézeteinkbe (Anatómia, Igazságügy, valamint MediSkillsLab – Szimulációs Oktatási Központ) szervezünk látogatást, ahol betekintést nyerhetnek a középiskolások egy orvostanhallgató gyakorlati hétköznapjába, valamint különböző szimulációs eszközökön próbálhatják ki az orvoslás korszerű tudományát.

Programterv

9:00 kezdés

10:00 Gyógyszerész szakbemutató előadás – Dr. Fittler András

10:30 Biotechnológia BSc és MSc szakbemutató előadás - Prof. Dr. Pongrácz Judit

11:00 Fogorvos szakbemutató előadás - Dr. Nagy Ákos

11:30 Általános orvos szakbemutató előadás - Dr. Czopf László

12:00-15:00 Beszélgetés Mentor hallgatóinkkal és Interaktív Intézetlátogatások

Szakbemutató előadásaink új épületünk földszinti (SIOT0032 terem) előadótermébe kerülnek megrendezésre. Az előadások megtekintése nem kötelező, teljesen opcionális, hogy az összes vagy csak egy kiválasztott előadást hallgatnak végig az érdeklődők. Szülők és diákok is egyaránt részt vehetnek ezen a programon, a fenti PTE Kultúrfesztes regisztrációt követően.

Mentor Hallgatóink a program teljes időtartalma alatt várnak mindenkit egy kihelyezett standnál, így az érdeklődők bármikor ellátogathatnak hozzájuk és feltehetik kérdéseiket.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani interaktív programokon való részvételben is. Különböző intézeteinkbe (Anatómia, Igazságügy, valamint MediSkillsLab – Szimulációs Oktatási Központ) szervezünk látogatást, ahol betekintést nyerhetnek a középiskolások egy orvostanhallgató gyakorlati hétköznapjába, valamint különböző szimulációs eszközökön próbálhatják ki az orvoslás korszerű tudományát. 

Interaktív programjaink létszámkorlátozottak, így regisztáció szükséges, valamint ezen programunkra csak felvételiző diákok jelentkezhetnek!

Fontos, hogy az esemény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, valamint a maszk viselése a rendezvény teljes időtartama alatt kötelező! 

Felmerülő kérdés esetén a +3672536120-as telefonszámon kérhetnek további információt.

​Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar​

Élő társasjátékok és izgalmas nyeremények a BTK-tól! Gyere és játssz te is! :)

Interaktív játékok és BTK Head megjelenés

Ilyenek vagyunk – vagy mégsem? – gondolkodj velünk társadalmi szerepekről, sztereotípiákról, az együttműködés fontosságáról. Játssz és nyerj!

Bölcsész Activity – Most tényleg szükség lesz a kreativitásodra! Lássuk, mit kezdesz a bölcsészlét alapfogalmaival. Rajzold, mutasd, magyarázd, fejtsd meg!

A játék 10:00 órakor és 11:00 órakor indul.

Regisztráció 9:00 órától a BTK standnál!

Egészségtudományi Kar

Ének, e-sport és egészség egy helyen az ETK-nál!

A PTE ETK Tehetségek azon ETK-s hallgatók, akik a választott hivatásuk mellett a művészetek terén is aktívan tevékenykednek. Az ETK-s rendezvényeken az ő segítségükkel valósul meg a hamisítatlan #ETKcsalád hangulat.

 

PTE PEAC: Dr. Novák Pál: E-sport és gaming az egyetemen

A 21. század fokozódó digitál-kulturális forradalma egy olyan jelenség megszületéséhez vezetett, melyet a tudomány még igen kezdetleges módon helyezett el rendszertanilag. Ennek ellenére vitathatatlanul az egyik legjobban fejlődő iparág jelenleg, amely megfelelő szabályozás hiányában is hatalmas tömegeket és vagyoni érdekeket mozgat meg világszerte.

Az előadást Dr. Novák Pál a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar oktatója, a PTE Egyetemi Atlétikai Club E-sport szakosztály vezetője, valamint a Magyar Gamer Szövetség tagja tartja, aki Magyarországon az elsők között kutatja és oktatja az e-sport és a gamer világgal kapcsolatos aspektusokat.

Közgazdaságtudományi Kar

Kocsmakvíz izgalmas nyereményekkel a KTK-tól! Gyere és játssz te is! :)

Kihívás 45 percben

Jelentkezz 4-5 fős csapatoddal és válaszoljátok meg az izgalmas, kissé közgázos, de mégsem túlságosan bonyolult és összetett kérdéseket kocsmakvíz jellegben! Lesz itt minden: sztárhírek, árfolyamok, zenei betétdalok és persze a legizgalmasabb filmes jelenetek sem maradhatnak ki. Teszteljétek tudásotokat, és vigyétek el az értékes nyeremények egyikét!

Nyeremények:

  1. helyezett csapat: Bluetooth fülhallgató
  2. helyezett csapat: Pécsiközgázos pulcsi vagy póló (választható)
  3. helyezett csapat: Pécsiközgázos ajándékcsomag
Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

Szórakoztató és fejlesztő társasjáték egyszerre! Ezt mindenképp érdemes kipróbálni!

Kipróbálható a kar által fejlesztett Dienes társasjáték

Dienes Zoltán talán a legkreatívabb kutató volt a matematikatanítás átalakítására vállalkozó pedagógusok közül. Egész életében arra törekedett, hogy megszabadítsa a gyermekeket a matematikatanulás nehézségeitől. Olyan játékokat konstruált, amelyekkel Új-Guineától Kanadáig mindenütt szívesen játszottak és játszanak ma is gyerekek és felnőttek, iskolában és otthon. A Dienes-játékok nem csupán érdekesek, szórakoztatóak, de szinte észrevétlenül fejlesztik a gondolkodási képességet. A Kultúrfeszt keretében két, a PTE KPVK és a Piatnik által közösen kifejlesztett játékot próbálhatnak ki az érdeklődők: az Erdők játékát és a Ki jut a várba? című játékot.

PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozatának táncprodukciója

A fellépő növendékek a PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozatának növendékei, többszörös országos bajnokok modern és kortárstánc kategóriában. Az intézmény, mint a Magyar Táncművészeti Egyetem referencia intézménye aktívan részt vesz a táncoktatás, táncpedagógia szakmai munkájában. A felkészítő pedagógusok, Valkainé Daczó Eszter művészeti vezető, Táborfi-Rónai Nóra és Valkai Csaba Csanád táncművészek, táncpedagógusok, 20 éve vezetik közösen a táncművészeti tagozatot.

A koreográfiák a következő sorrendben követik egymást;

1. Alapfok 4. évfolyam Könnyedén című koreográfia. Koreográfus; Valkainé Daczó Eszter

2. Alapfok 5. évfolyam Csillagok vagyunk című koreográfia. Koreográfus; Táborfi-Rónai Nóra

3. Alapfok 6.- Továbbképző 7. évfolyam Gravitáció című koreográfia. Koreográfus; Valkai Csaba Csanád

4. Továbbképző 8. évfolyam Bíbor velem című koreográfia. Koreográfus; Valkai Csaba Csanád

5. Továbbképző 9.-10. évfolyam Nemesis című koreográfia. Koreográfus; Táborfi-Rónai Nóra

Műszaki és Informatikai Kar

Mi fán terem a környezetmérnök?

Klímaváltozás, fenntarthatóság, körkörös gazdálkodás és környezetvédelem? Trendi szavak, ugye? De ha mögéjük nézel, akkor tudhatod, hogy a valóságban ezek odafigyelést, tudást, környezettudatos magatartást, rengeteg időt és energiát igényelnek. Ha úgy érzed TE is tehetsz valamit a környezetért, foglalkoztatnak a különböző környezeti problémák és a lehetőségek kutatása a kivédésük érdekében, akkor gyere, és keressük együtt a megoldásokat a PTE Műszaki és Informatikai Kar környezetmérnöki alapszakán! 

Környezetmérnöki alapszakunkon olyan naprakész mérnöki tudással látjuk el hallgatóinkat, melyekkel a folyamatosan változó környezeti kihívásokra kézenfekvő megoldásokat találhatnak. Hallgasd meg előadásunkat és ismerd meg a környezetmérnöki feladatokat, a felvételivel kapcsolatos elvárásokat, képzési specializációinkat – intelligens környezettechnológiák, megújuló energiák, nukleáris környezetvédelem - amelyek a mai kor követelményeinek megfelelő modern tudást adnak, mindezt duális képzési formában is. Posztgraduális szakképzéseink (szakmérnök) segítenek egyes területeken – hulladékgazdálkodás, zaj és rezgés védelem, nukleáris városüzemeltető, atomerőmű üzemeltető – speciális és piacképes tudást szerezni.

Művészeti Kar

Japán papírhajtogatás és élő koncert az MK-tól! Gyere el te is, hogy megtapasztald, milyen sokoldalú a PTE Művészeti Kara!

Interaktív origami készítő workshop

BrassX nevű formáció bemutatkozása

2021 szeptemberében alakult az együttesünk, repertoárunk leginkább slágerekből és populáris zenékből áll. A Covid ellenére volt alkalmunk fellépni többször is, a legutóbb Szegeden megrendezett Medikus kupára is hívtak minket. Az együttes tagjai kivétel nélkül a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói. Trombitások: Kecskeméti Nándor, Mayer Áron Harsonások: Somogyi Bence, Romasz Borisz Basszusharsona: Dalmadi Richárd Dob: Tassi Sándor

Természettudományi Kar

Virtuális felfedezés a TTK-nál!

VR szemüveg - új lehetőség az oktatásban és az informatikus hallgatók kezében

A PTE TTK az idei évben különleges módon mutatja be képzési kínálatát az érdeklődő diákoknak. Ehhez VR szemüveget használunk, melyben a diákok a virtuális térben tekinthetik meg, hogy az egyes szakokon mi vár rájuk majd hallgatóként. Gyere és tapasztald meg virtuális környezetben, hogy mit tanulhatsz szeptembertől!

Előadások - Új aula - Piros nagyelőadó

Idősáv Előadók
10:10-11:00 Bevezetés a diplomácia világába – beszélgetés dr. Kiss Rajmund nagykövettel (Magyarország Állandó WTO képviselője; Mathias Corvinus Collegium, Diplomáciai Műhely)
11:00-11:25 PTE Sportiroda: lehetőségek az egyetemen
12:00-12:20 Goldbach Julianna: 7 szokás tréning bemutató
13:00-14:00 KTK: Kihívás 45 percben - kocsmakvíz
14:00-15:00 Tanárképző Központ: Miért jó tanárnak lenni, miért jó tanárnak tanulni a PTE-n? 

 

A hallgatói élet a PTE-n sohasem unalmas!

PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és Hallgatói Szolgáltatási Központ

Kollégium, szoctám, ösztöndíjak, hallgatói élet? Keresd az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatot és a Hallgatói Szolgáltatási Központot!

A HSZK látja el a hallgatói szolgáltatások intézményi koordinációját, a PTE kollégiumainak működtetését, valamint támogató szolgáltató funkcióval segíti az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Doktorandusz Önkormányzat munkáját.

Látogasd meg az EHÖK és HSZK standját, ha érdekelnek a kollégiumok, az ösztöndíj lehetőségek és az egyetemi élet a városban! :)

PTE Támogató Szolgálat

Mennyivel másabb egy mozgáskorlátozott vagy egy látássérült ember élete? Milyen lehetőségeket biztosít a PTE a fogyatékossággal élő egyetemisták számára?

Gyere el a Támogató Szolgálat standjához és derítsd ki ezekre a kérdésekre a választ!

A Támogató Szolgálat célja a fogyatékkal élő egyetemi polgárok segítése, önálló életvitelének kialakítása és megkönnyítése elsődlegesen a lakáson kívüli (köz)szolgáltatások, különös tekintettel az oktatási szolgáltatások elérésének segítésével, mindezt az érintettek aktív közreműködésével.

PTE Karrier Iroda

Miben vagy tehetséges? Mire vágysz, hogyan szeretnél élni? Mit szeretnél elérni a szakmai és személyes életedben?

A PTE Karrier Irodája az egyetem jelenlegi, végzett és leendő hallgatóinak segítenek jövőjük megtervezésében és a munka világára való felkészülésben. Egyetemi féléveid során számos kurzust, tréninget és előadásokat hallgathatsz például karriertervezés, tanulásmódszertan, prezentációs technikák témájában, mindezt ingyenesen és még krediteket is kaphatsz értük! Ezek mellett tanácsadásokra is van lehetőség, mint grafológia, pszichológia, CV-tanácsadás, gólya tanácsadás vagy coaching, de álláskeresés témájában is segítséget nyújtanak.

Keresd fel a PTE Karrier Iroda standját és regisztrálj pályaorientációs tanácsadásra vagy grafológiára, hogy választ kapj kérdéseidre.

PTE Nemzetközi Igazgatóság - Erasmus+

Szeretnél külföldön tölteni egy vagy két szemesztert? Megismernél más kultúrákat, miközben egy külföldi egyetemre jársz? Esetleg szakmai gyakorlat elvégzését tervezed egy másik országban, hogy fejleszd a nyelvtudásodat? Akkor ez a stand a te helyed!

A PTE Nemzetközi Igazgatóság célja, hogy a kiépített és folyamatosan ápolt nemzetközi kapcsolatrendszerük a PTE oktatói és hallgatói számára hozzájáruljon ahhoz, hogy tudásukat, ismereteiket minél jobban elmélyítsék, kamatoztassák, és segítséget nyújthassanak abban, hogy szakmai fejlődésüket nemzetközi együttműködésekben valósíthassák meg.

A Pécsi Tudományegyetem több mint hétszáz Erasmus+ szerződéssel rendelkezik közel harminc országban, így bőven van, miből válogatni!

Látogasd meg az Erasmus+ standját és informálódj a kiutazási lehetőségekről!

PTE Sportiroda - Egyetemi Sport

Egyetemi éveid alatt sem kell abbahagynod a sportolást! 

A PTE Sportiroda 2013-ban alakult, amely létrejötte óta közel 200 ingyenes szabadidős sporteseményt rendezett meg. A Sportiroda célja, hogy segítsék a sportoló egyetemisták tanulmányait, eljuttassák őket különféle versenyekre, valamint lehetőségeket biztosítsanak a sportok iránt érdeklődő hallgatók számára. A PTE Karok közötti Bajnokságok során négy sportágban évente közel 100 mérkőzés zajlik.

Gyere és hallgasd meg a Sportiroda előadását az egyetemi sportolási lehetőségekről!

PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

Tudtad, hogy a PTE-nek vannak saját borai? A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Magyarország első egyetemének, a Pécsi Tudományegyetemnek része. Pécs kulturális, gazdasági és szellemi értékei mellett, a borrégió középpontja. A régi értékek, hagyományok megőrzése mellett innovatív kutatómunka is zajlik. A Kutatóintézetben szőlőnemesítési, genetikai, szőlőtermesztés-technológiai és korszerű borászati kutatások folynak.

Érdekel a szőlő és bor világa? Beszélgessünk a szőlész-borász képzésről, bemutatjuk a Pécsi Egyetemi Borbirtokot és közben tesztelheted a szaglásodat illat-játékunkkal!

PTE Tanárképző Központ

A Tanárképző Központ az egyetemnek az a része, amelynek a közneveléssel és a közoktatással különlegesen szoros kapcsolata van. A tanárképzésben (amely alatt a pedagógusképzés teljes skálája értendő) résztvevő hallgatók tanulmányi kötelezettségeik teljesítése során több alkalommal is megfordulnak a gyakorlóiskolákban és partnerintézményekben, a diploma megszerzése után pedig munkáltatójuk a köznevelés illetve a közoktatás lesz.

A Tanárképző Központ működésének kulcsszava a partnerség.

Hallgasd meg a Tanárképző Központ előadását és kapj választ kérdéseidre, ha pedig érdekelne részletesebben a téma, látogasd meg standjukat!

Mathias Corvinus Collegium

Az MCC Pécsi Képzési Központjának célja, hogy a pécsi és Pécs környéki fiatalok számára egy aktív, szellemi- és kulturális központot hozzon létre, mely változatos programokon, neves hazai- és nemzetközi szakemberek előadásain és egyéb, életre szóló élményeken keresztül támogassa a régió tehetségeinek kibontakozását.

Az MCC Pécs városában 2015. óta van jelen a Fiatal Tehetség Programjával. Jelenleg is közel 100 általános iskolás diák vesz részt pécsi képzéseinken, közel 50 fő pedig már végzett a FIT Programban.

2021 szeptemberétől Pécsett is megnyitja kapuit az MCC Középiskolás- és Egyetemi Programja, ami számos lehetőséget tartogat a kíváncsi és a világról többet megtudni igyekvő diákok számára. Pécsi Képzési Központunk az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi tanulmányok végéig elkísérheti a régió tehetséges diákjait.

Hallgasd meg az MCC előadását és látogasd meg standjukat további információkért!

Europe Direct Baranya

Érdekel, milyen lehetőségeid vannak az Európai Unión belül? Gyakornoki helyeket vagy pályázatokat keresnél? Akkor az Europe Direct Baranya Neked tud segíteni!

Az Európai Bizottság nemzetközi hálózatához tartozó információs központ 22 éve működik Baranya megyében, Pécsett. Az EUrópa standon hiteles, hasznos, pontos, tényszerű és személyre szabott információk és EU-totók várják az érdeklődőket. Megismerkedhetnek az iroda egyetemi hallgatók, oktatók és kutatók részére nyújtott ingyenes szolgáltatásaival, melyek tanulmányaik alatt, a szakmai gyakorlathoz és a karriertervezéshez is hasznosíthatóak.

Keresd fel az Europe Direct Baranya standját további információkért!

Diákhitel Központ Zrt.

Ha bizonytalan vagy abban, hogyan fogod tudni finanszírozni egyetemi tanulmányaidat, akkor a Diákhitel Központot érdemes megkeresned!

A Diákhitel Központ küldetése, hogy esélyt teremtsen: minden egyetemre, főiskolára felvett hallgató tanulhasson és anyagi lehetőségeitől függetlenül folytathassa felsőfokú tanulmányait. A Diákhitel Központ, mint a felsőoktatás szerves része és egyik legfontosabb finanszírozója arra törekszik, hogy segíthessen a diákoknak abban, hogy tanulmányi éveik alatt olyan stabil, biztonságos és hosszú távon is vállalható pénzügyi támaszt kaphassanak, amely lehetővé teszi számukra, hogy befektetésként tekinthessenek saját jövőjükre.

További részletekért látogasd meg a Diákhitel standját!

Fitness Five Pécs

PTE-sként kedvezményes edzési lehetőségek? A Fitness Five Pécsnél ez lehetséges!

Pécs legújabb kétszintes fitness termével várunk a belvárosban a Life1 helyén. GYM terem professzionális gépekkel, csoportos edzésekkel és személyi edzőkkel. Ráadásul Alumni Kártyával kedvezményesen veheted igénybe szolgáltatásaikat!

Gyere el a standra és tudd meg, milyen sport lehetőségeket nyújt számodra!

UMAMI

Egy különleges vendéglátó egység a PTE-n! A hely neve, az umami szó japán eredetű: az alapvető édes, savanyú, sós és keserű íz mellett önállóan nem érzékelhető ötödik íz, amelytől az étel teljessé válik.

A PTE ÁOK területén kínálunk napszakonként változó étkezési és italfogyasztási lehetőségeket, valamint kávézónk/teraszunk remek helyszíne lehet egy kis megpihenésnek, találkozóknak, beszélgetésnek.

Látogasd meg az UMAMI standját, vásárolj és kóstold meg ételeiket, italaikat!

Körber

Tudtad, hogy többféle gyakornoki vagy teljesállású munkalehetőségeket találsz a Körbernél?

A pécsi Körber több mint 1000 magasan képzett szakemberével széleskörű szolgáltatásokat kínál a gépgyártás területén. Vállalatunk a régió legnagyobbjai közé tartozik, a helyi gazdaság stabil és állandó szereplője 1994 óta. Gépipari tevékenységünk a gépek tervezéstől kezdve a forgácsoláson, lemezmegmunkáláson és összeszerelésen át komplett gépek fejlesztéséig terjed. A Körber a gépgyártás műszaki élvonalát képviseli és valódi szakmai lehetőségeket kínál Pécsett.

Gyere és keresd fel a Körber standját, ha további információk érdekelnek!

 


Standtúra

Standtúra  

A Kultúrfeszt személyes napján egy standtúrán is részt vehetsz.  A belépéskor kapsz egy programfüzetet, aminek hátoldalán találhatsz majd egy pecsétgyűjtőt is.

Fedezd fel a standokat, informálódj és teljesítsd a feltételeket, hogy részt vehess a sorsoláson PTE-s ajándékcsomagokért vagy akár a fődíjért, ami egy elektromos roller! 


Hogyan találsz el könnyen a rendezvényre?

Tömegközeledéssel kapcsolatos információk

Hogyan juthatsz el Pécsre?


VONATTAL
Vasúti menetrendet itt találsz.

Az utazáshoz az InterCity vonatokat ajánljuk. A Budapest-Pécs utat az InterCity járatok kb. 2 óra 50 perc alatt teszik meg.

AUTÓBUSSZAL
A Pécsre induló járatokról a Távolsági autóbusz menetrendben tájékozódhat.

AUTÓVAL
Az út megtervezéséhez használhatod az Útvonalterv.hu honlapot.

 

Hogyan juthatsz el az Orvoskarra?


Az Általános Orvostudományi Kar címe: Pécs, Szigeti út 12.


AUTÓBUSSZAL
Az Orvoskar főépületéhez több buszjárat segítségével is eljuthatsz.

Egyetemváros megálló:  2, 2A, 25, 26, 26Y, 27, 27Y, 28, 28A, 29, 29Y, 155

Klinikák vagy Ifjúság útja megálló: 30, 30Y, 55, 103, 130

Menetrend és vonalhálózat a tukebusz.hu oldalon.

Az egyetemi intézmények tömegközlekedési kapcsolatai.

TAXIVAL
Taxikat a Vasúti pályaudvar és a Távolsági autóbuszpályaudvar melletti taxiállomásokon is találsz.

AUTÓVAL
A 6-os főútról a Tüzér utcán északra kell kanyarodni. A Szigeti úti kereszteződésben balra fordulva a Kürt utcai, jobbra fordulva pedig a Honvéd utcai bejárathoz lehet eljutni.

Parkolási infók

 

Kedves Látogatóink!

A PTE ÁOK épülete mellett kékkel jelölt utcákban van lehetőség parkolásra, viszont nem tudunk senkinek parkolóhelyet biztosítani, ezért kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a rendezvényre, hogy a parkolás ne okozzon nehézséget. A parkolás ezen a területen fizetős, a pécsi 2. zónához tartozik!

A zölddel jelölt terület a Jakabhegyi-kollégium parkolója, ahol ingyenes a parkolás, de biztos helyet itt sem tudunk fenntartani senkinek.

Köszönjük a megértést! 

PTE ÁOK körüli parkolási lehetőségek

 


Kultúrfeszt


Az 1. Irány a PTE Kultúrfesztől 2021-ben

 

Irány a PTE Kultúrfeszt

 

Lendületesen indult a Pécsi Tudományegyetemen a 2021-es év - 24 szervezőegyég 280 előadóval és 172 programmal várta az érdeklődőket, az Irány a PTE Kultúrfeszt végéig pedig több mint 6000 résztvevő válogatott az informatív és szórakoztató tartalmak között. 

Lemaradtál a programokról? Ne aggódj, mindenkire gondoltunk! 

Programjaink visszanézhetőek, ahogy az előadók, a szervezőink és a PTE karainak bemutatása is megtalálhatóak.

 

A 2021-es fesztivál előadásai!
 


 

Irány a PTE! Kultúrfeszt - kulturális fesztivál az online térben!