Vezetés és szervezés mesterszak (angol nyelven)

Közgazdaságtudományi Kar

Vezetés és szervezés mesterszak (angol nyelven)

Azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek gazdasági jellegű BA diplomával, ugyanakkor mesterképzésben tovább bővítenék ismereteiket. Képzésünk nyitva áll azok előtt is, akik más típusú képzéseken szereztek diplomát, de jelentős számban szereztek elismerhető kreditet gazdasági tárgyak elsajátítása során.


Képzés típusa
Mesterképzés/MA/MSc

Képzési idő
4 félév

Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges

Képzési forma
Nappali

Képzés indulása
Szeptember és február

Költségtérítés összege
NK:450.000 Ft/félév

Az oktatás nyelve
Angol

Felvételi irányszámok
M.N.A:10-30; M.N.K: 1-50

Legutóbbi ponthatár
NÁ: 90, NK: n.i.

 

A 2024 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi információk esetén a felvi.hu-n olvasható felvételi tájékoztató az irányadó.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

» Megjelent a kiegészítés! «

→ A Pécsi Tudományegyetemen meghirdetett képzések listája ←

→ Felsőoktatási felvételi tájékoztató: 2024. szeptemberben induló képzések ←

 


A szakirányú továbbképzésre való jelentkezés szakonként eltérően történik, kérjük, ellenőrizzétek a karok oldalain.


 

  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kérdésed van?
Oklevélben szereplő képzettség neve
Okleveles közgazdász vezetés és szervezés szakon / Economist in Management and Leadership
Képzés célja

A képzés célja olyan vezetők képzése, akik angol szakmai nyelvtudásuknak köszönhetően nemzetközi szinten is képesek vezetői és menedzseri pozíciók betöltésére. A naprakész tudás és a kreatív gondolkodásmód birtokában képesek a szervezeti változások véghezvitelére, elemző, tervező és irányító feladatok ellátására, legyen szó akár a közszférában, akár a versenyszférában működő hazai vagy külföldi vállalatokról.

Főbb témakörök

Leadership and International Management, Change Management, Quality Management, Business Consulting, Strategic Human Resource Management, Knowledge Management

Képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Ösztöndíjak

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

Felvételi irányszám

M.N.A:10-30; M.N.K: 1-50

Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
Elhelyezkedési területek

Miután hallgatóink tanulmányaik sikeres befejezése után sikerrel helyezkednek el Magyarországon multinacionális vállalatoknál, pénzügyi szervezeteknél, de piacképesek a nyugat-európai illetve észak-amerikai térségben is. Volt hallgatóink dolgoznak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Norvégiában, Svédországban, Kanadában, Ausztráliában, Kínában, Törökországban, Indiában, Iránban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Indiában. A nemzetközi szinten is elismert diploma számos hallgatónknak lehetővé tette a hazai, illetve külföldi doktori iskolákban való továbbtanulást. 

Kapcsolat

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

jól döntöttek!
Volt KTK-s hallgatónktól