Hányszor csinálhatom meg az alkalmassági vizsgát?

Adott felvételi eljárásban egyszer. Az alkalmassági vizsga eredménytelensége esetén a jelentkezőnek nem számítható felvételi összpontszám. Az utóbbi években lehetőség volt a KPVK nyílt napjain is alkalmassági vizsgát tenni, aminek sikeres elvégzésekor hivatalos papírt állítanak ki. Abban az esetben, ha a nyílt napon nem sikerül a vizsga, a hivatalos időpontban még újra meg lehet próbálni.

Milyen szakon szükséges alkalmassági vizsga?

Amelyik szaknál felvételi követelmény az alkalmassági vizsga, ott feltüntetik azt. Például pedagógusképző területen, építészmérnöki vagy ipari termék- és formatervező mérnöki szakon, környezetkultúra alapszakon, csecsemő- és kisgyermeknevelő, tanító, óvodapedagógus, valamint rekreáció szakokon, továbbá a Művészeti Kar valamennyi képzésén szükséges az alkalmassági vizsga. 

Mit jelent az alkalmassági vizsga?

Az alkalmassági vizsga a felvételi eljárás része és feltétele azon szakokon, melyeken feltüntetik felvételi követelményként. Ez egy intézmény által előírt kizáró jellegű vizsga. Az alkalmassági vizsga felépítése, illetve annak követelményei szakonként eltérhetnek. A vizsga pontos körülményeiről (feltételek, időpontok, stb.) minden esetben az egyetem küld levelet, mely a felvételi jelentkezést követő időszakban várható. 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!