ETK-s népegészségügyi ellenőr hallgatók gyakorlati képzése

Az Egészségtudományi Kar harmadéves népegészségügyi ellenőr hallgatói Osztályunkon töltötték szakmai gyakorlatukat Munka- és foglalkozásegészségtan tantárgyból. Öt munkanapot töltöttek el Osztályunkon, mely során  megismertettük velük az Egyetem szervezeti felépítését, és bepillantást nyerhettek több egységünk működésébe is. Munkavédelmi szemléken, bejárásokon vettek részt, ahol aktívan közreműködtek. Visszajelzéseik és a leadott beszámolóik szerint hasznosnak ítélték meg az itt eltöltött időt.

2023-12-13

Tovább

Védőlábbeli bemutató

A CERVA Magyarország Kft. egyéni védőeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég bemutatót tartott a védőlábbelik témájában.

A védőlábbelik gyártására és besorolására vonatkozó szabályok sokat változtak az elmúlt időszakban. Sokkal több féle besorolási kategóriát hoztak létre annak következményeként, hogy új vizsgálati módszereket vezettek be a szabványok változtatásával.

2023-11-23

Tovább

TÜZET SZÜNTESS!

Képzeletbeli lángok csaptak fel a PTE Közgazdaságtudományi Kar központi épületében október 26-án délben. Olyannyira, hogy az oktatóknak és hallgatóknak el is kell hagyniuk az épületet. Amikor a tűzjelző megszólalt, az egyetemi polgárok szép rendben kivonultak a campus udvarára, üresen hagyva a termeket: a kiürítési gyakorlat rendben zajlott. 

2023-10-30

Tovább

FIGYELEM, RIASZTÁS!

Oktatófilmekkel járul hozzá a Pécsi Tudományegyetem, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület ahhoz, hogy megelőzze a téves jelzéseket, és bemutassa, hogy tűz keletkezése esetén melyek a helyes, illetve helytelen első reakciók. A kisfilmeket szeptember 19-én mutatták be a nagyközönségnek egy sajtótájékoztató keretében, a PTE Szenátusi Tanácstermében.

2023-10-30

Tovább

Kis tűzoltók a PTE Deák Ferenc Általános Iskolájában

A Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület járt a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Iskolájában. A lelkes alsó tagozatosok egy fél napra kipróbálhatták, milyen is lehet tűzoltónak lenni. Megismerkedhettek a tűzoltó autóval és a tűzoltás eszközeivel. Használták a poroltó készüléket és azt is megtanulták, hogyan kell újraéleszteni.

https://www.youtube.com/watch?v=APE_6cy3lIQ

2023-06-15

Tovább

DIGITÁLIS INNOVÁCIÓ A KANCELLÁRIA MUNKABIZTONSÁGI KOORDINÁCIÓS OSZTÁLYÁTÓL

A PTE KA ÜBI Munkabiztonsági Koordinációs Osztály és PTE KA IIIG Alkalmazás Szolgáltatási Főosztály Fejlesztési Csoport által kifejlesztett Munkahelyi balesetbejelentő és nyilvántartó alkalmazás 2023 januárjától váltotta fel a korábbi kézírásos baleset-dokumentálást. A program hatékonyabb információáramlást, és feldolgozást tesz lehetővé, ezzel segítve a folyamatban résztvevő munkatársak munkáját.

2023-05-12

Tovább

Újabb tűzriadó és tűzoltási gyakorlat az Egyetemen

Újabb tűzriadó és tűzoltási gyakorlat az Egyetemen

2023. április 27-én tűzriadó gyakorlatot tartottunk a PTE BTK-TTK A-épületében a Pécsi Tudományegyetem Tűzvédelmi Szabályzatában meghatározottak alapján.

2023-05-09

Tovább

Tűzriadó gyakorlatok az Egyetemen

Tisztelt Munkatársak! Kedves Olvasók!

Az elmúlt másfél évben a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesülettel több tűzriadó és tűzoltási gyakorlatot szervezett osztályunk tűzvédelmi csoportja. Az események egy részéről az UnivPécs is beszámolt, melyek az alábbi linkeken olvashatók:

2023-03-28

Tovább

Újraélesztő babák érkeztek

 

Kedves Kollégák! Kedves Látogatók!

2022-09-16

Tovább

Munkahelyi elsősegélynyújtás

A Munkabiztonsági Koordinációs Osztály és az Egészségtudományi Kar Egészségpedagógiai és Sürgősségi Alapozó Tanszékének együttműködésében a Pécsi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási egységeiről 170 munkatársunk oktatása történt meg 2022. május 2. és május 20. között, ahol a résztvevők hat óra elméleti, valamint nyolc óra gyakorlati képzésben részesültek csoportos bontásokban.

2022-06-27

Tovább

Osztályunk a MediSkillsLab Office Medic Képzésén vett részt!

A képzést mindenki sikeresen teljesítette.

 
Köszönjük a lehetőséget!

2022-06-27

Tovább

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!