international

Stefan Pollak

A Pécsi Tudományegyetem 2018. november 8-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktori címet vehetett át Dr. Stefan Pollak. 
 

Stefan Pollak

 

Dr. Stefan Pollak a Freiburgi Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének igazgatója - neve összeforrt a magyar igazságügyi orvostannal, annak modernizálásával és oktatásával. 1997 és 2000 között a Nemzetközi Igazságügyi Társaság Európai szekciójának megbízottja volt a „Modernisation of Legal Medicine in Hungary” program keretében. Ebben a programban a Pécsi Orvostudományi Egyetem is részt vett Dr. Bauer Miklós és Dr. Bajnóczky István képviseletével.

Dr. Bajnóczky István meghívására minden évben előadásokat tartott az angol és német nyelvű képzési program keretében 2010-ig igazságügyi orvostanból, melyet 2014 után is évi rendszerességgel vállalt. 2000. augusztus 23-26. között a Magyar Igazságügyi Orvostani Társaság ülésen meghívott referensként vett részt.

Mint a Német Igazságügyi Orvostani Társaság elnöke, illetve az elnökségi tagja lehetővé tette, hogy a német Kutatási Társaság (Deutsche Forschungsgemeinschaft) segítségével a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Igazságügyi Orvostani Intézetének fiatal kutatói több fontos kongresszuson és továbbképzésen vegyenek részt. Nagy Gergely biológus 2007-ben, Dr. Simon Gábor es Dr. Heckmann Veronika 2011-ben a két intézet közötti kutatási projekt keretében tartózkodtak Freiburgban.

Dr. Stefan Pollak lektorálta a Dr. Romhányi Györgyről írt német es angol nyelvű könyvet és nyomtatását intézte a Freiburgi Egyetem Etikai Bizottságán keresztül 2012-ben. Részt vett 2012-ben Pécsett a Carl Friedrich von Weizsäcker emlék symposiumon, ahol „Redlichkeit in der medizinischen Forschung” címmel tartott egy nagyszerű előadást. Közreműködött az emlékkötet szerkesztésében és nyomtatásában 2014-ben. 2014-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar a „Dies academicus” alkalmával több évtizedes kutatói es oktatói munkája elismeréséül a Genersich Antal akadémiai díjjal tüntette ki.