international

Kutatók éjszakája

Esemény dátuma
2019-09-27 15:00 - 2019-09-27 23:59
szabgab@gamma.ttk.pte.hu

Az idei évben is rengeteg színes programmal vár a PTE Kutatók Éjszakája.


Kutatók éjszakája

 

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

 

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni több mint egy évtizede szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakája. Ez a nap a kutatókról szól, akik lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak is, férfiak vagy nők.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozaton az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki megismerkedhet a kutatás és fejlesztés, az innovációs gondolkodás fontosságával. A programok megszervezésének nem csak szórakoztatás a célja, hanem egyrészt demonstrálni azt, hogy a felfedezések, találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, másrészt minél több fiatalt meggyőzni arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

 

A Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján 15 pécsi, valamint 4 vidéki helyszínen, több mint 200 programmal várja az érdeklődőket!

 

Az idei eseményre fejlesztett saját honlapon megtalálható a programok részletes leírása, és bemutatásra kerülnek a szereplők és a szervező egységek is. A regisztrációs programokra szeptember 12-től lehet jelentkezni az online felületen.

 

További információk »

Facebook esemény »

Rovat