international
november

06.

November 8-án kerül megrendezésre  a Magyar Tudomány Ünnepe a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontban.

szeptember

04.

Az idei évben is rengeteg színes programmal vár a PTE Kutatók Éjszakája.

június

05.

Június 11-én kerül sor a Clir Kutatóközpont ünnepélyes átadására.

május

06.

Szilágyi István Professzor úr 70. születésnapja alkalmából kerül megrendezésre a tudományos ülés.

március

22.

Immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg a PTE Innovációs Napot. A rendezvény délelőtti szekciójában Dr. Miseta Attila Rektor Úr köszöntőjét követően Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke tartott előadást a kutatás-fejlesztés és innováció támogatásának kormányzati terveiről, intézkedéseiről, illetve Dr. Gábriel Róbert Rektorhelyettes Úr ismertette a PTE innovációtámogatási elképzeléseit. A délelőtti

március

06.

 

Az MTA doktora címnek egyedülálló rangja van. Igazi értékét az adja, hogy egy országos megmérettetés során szakterülete tudományos közössége ismeri el egy kutató addigi tevékenységét és pályamunkáját. Amolyan minőségbiztosítás a tudományban – mondta Kovács L. Gábor, az MTA Doktori Tanácsának elnöke. 

október

25.

Hét hazai egyetem részvételével alakult meg az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórum, mely az intézményekben zajló innovációs folyamatok erősítését tűzte ki célul.

szeptember

21.

Immár tizenegyedik alkalommal szervez programokat a Kutatók Éjszakája alkalmából a Pécsi Tudományegyetem 2018. szeptember 28-án.

február

27.

2018. március 1-2-án rendezi meg tizenkettedik alkalommal Pollack Expo néven  hagyományos szakkiállítását és konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara. A minden évben sikerrel záruló rendezvény jól mutatja, hogy mekkora igény van egy széles műszaki palettát felvonultató szakkiállításra a régióban. Az építőipari, gépész, villamos és környezetvédelmi előadások lehetőséget nyújtanak a kiállító cégeknek ipari újdonságaik bemutatására, de számos fejlesztés alatt álló beruházásról vagy korszerűsítésről is itt kapnak információt az érdeklődők.