international

GIS day 2019

Esemény dátuma
2019-11-13 10:00
Esemény helyszíne és címe
PTE TTK Vargha Damján Konferenciaterem (Pécs, Ifjúság útja 6.)
Kapcsolattartó
Dr. Ronczyk Levente

Erről szól a 2019. november 13-án, szerdán, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Ka-rán hetedik alkalommal megrendezésre kerülő GIS-day. Ma már senki nem lepődik meg a számí-tógép képernyőén három dimenzióban megjelenő világon, de sokan nem tudják, hogy milyen technológia áll ennek a hátterében. A térinformatika napján innovatív magyar vállalkozások igye-keznek a 3D térképezés rejtelmeit feltárni (Geodézia Zrt, Varinex Kft, Intermap Kft, GDI Magyaror-szág Kft).


Az eseményen résztvevők megtudhatják, hogy mit tervez egy több mint 200 műholdat üzemeltető kaliforniai cég (Planet Labs Inc.), hogyan gyűjthető információ az űrből hazánk (ITM KIFÜ, Lechner Központ) és a világ (Európai Űrügynökség) környezeti állapotáról. Igazi kuriózumként az amerikai cég a helyszínen bemutatja a világ egyik legkorszerűbb, félméteres mikroműholdját is.
A MÁV térinformatikai rendszere, a Magyar Honvédség térképészete ugyanúgy része a program-nak, mint a precíziós mezőgazdaságot támogató hatékony geoinformatikai eljárások (Axiál Kft).  A bányászati alkalmazások (Kőmérő Kft) tovább mélyítik azt a technológiai horizontot, ahol a térin-formatika értékes adatokat tárhat fel.

Ha átfogó képet szeretne kapni egy dinamikusan fejlődő üzletág jövőjéről, akkor várja a 7. GIS-day!

Rovat