international

Afrika tegnap és ma (1) - Előadássorozat a "fekete kontinensről"

Esemény dátuma
2019-09-20 17:00 - 2019-09-20 19:00
Esemény helyszíne és címe
Művészetek és Irodalom Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a PTE közös szervezésében jön létre az előadássorozat, mely első alkalommal szeptember 20-án kerül megrendezésre.


Afrika tegnap és ma (1) - Előadássorozat a "fekete kontinensről"

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék részeként működő Afrika Kutatóközpontja és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta van jelen és végez kutató, nemzetközi segélyező munkát Afrika-szerte.

Többek között e törekvések eredményeképpen, a világon elsőként vezettek be magyar máltaiak vízhálózatot a kenyai Mombasa legnagyobb nyomortelepére, vagy éppen járultak hozzá a pécsi kutatók az etiópiai Mekelle Egyetem biztonságpolitikai doktori programjának kialakításához.

A két intézet országos előadássorozatot szervez az Afrikával kapcsolatos ismeretek bővítése és a társadalom megszólítása céljából három helyszínen, ahol a Pécsi Tudományegyetem Afrika Kutatóközpontja és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai tartanak előadást.

Az előadást Győri-Dani Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke tartja Afrika jelenéről és a magyar Máltai segélyezési, fejlesztési projektekről.

 

További információk »

Rovat