Küldetésnyilatkozat

Mottó: 

„A minőség nem egy cselekedet, hanem viselkedésmód”

Arisztotelész

Tradíció és innováció

Európa egyik legrégibb felsőoktatási intézménye, a Pécsi Tudományegyetem oktatási, kutatási, művészeti és gyógyító tevékenységével Magyarország és az Európai Unió tudományos, művészeti, oktatási és egészségügyi ellátási teljesítőképességét kívánja emelni. Az Egyetem erőteljes szerep betöltésére törekszik a vonzáskörzetébe eső területek szellemi és jóléti fejlődésében, beleértve a gazdaság fejlesztését is.

Elkötelezettek vagyunk egy olyan kultúrkörnyezet megteremtésében, amely teret ad a kísérletező gondolkodásnak, a kreativitás minden formájának, az alap- és az alkalmazott tudományok és művészetek széles területein. Kiemelt célunk az egyetemközpontú innováció és kutatásfejlesztés erősítése az állampolgárok életminőségének javítása érdekében.

Céljainkat hallgatóink kiemelkedő szakemberekké nevelésével, kiváló oktató tudósok és művészek képzésével, hazahívásával, az oktatás és a tudomány tradicionális és innovatív elemeinek az ötvözésével, jó és befogadó egyetemi közösség építésével kívánjuk elérni.

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!