international

Egyetemi rangsorok

Büszkék vagyunk rá, hogy a Pécsi Tudományegyetem évről évre sikerrel szerepel az egyetemi rangsorokban is. Folyamatos fejlesztéseinkkel azért is dolgozunk, hogy az egyetemi rangsorok által mutatott eredmények is tükrözzék egyetemünk nagyszerűségét az oktatásra, kutatásra és természetesen az egyetemi életre vonatkozóan.

 

Egyetemi rangsorok

 

Times Higher Education World University Rankings 

A TOP200-ban a PTE!

A legjobb 200 egyetem közé került a Pécsi Tudományegyetem – egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként – a Times Higher Education legfrissebb nemzetközi rangsorában.

További információk » 

 

Times Higher Education Emerging Economies Rankings

Az előkelő 127. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a tekintélyes Times Higher Education (THE) Emerging Economies University Rankings elnevezésű, ötven fejlődő ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorban. A PTE ezzel a helyezésével a legjobb vidéki és a második legjobb magyar egyetem lett.

További információk » 

 

Academic Ranking of World Universities 

A Pécsi Tudományegyetem is felkerült az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listájára. Az intézményt a világ 500 legjobb egyetemét összesítő listán a 401-500. helyre sorolták a klinikai orvostudomány területén.

További információk » 

 

Egyetemi rangsorok

 

QS University Ranking

A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem. 2018-ban a 701-750. helyre sorolták egyetemünket, így holtversenyben az ELTE-vel, a harmadik legjobb magyar felsőoktatási intézményként jegyzett a PTE.

A Quacquarelli Symonds szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt az akadémiai szféra megítélése, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktató-hallgató arány, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján. Mintegy négyezer egyetemet vizsgálnak, több mint 12 millió dokumentum és adat alapján. A négyezer intézményből végül az ezer legjobbat rangsorolják.

További információk » 

 

2018-ban a Quacquarelli Symonds cég a fejlődő európai országokat és Közép-Ázsia legerősebb 450 egyetemét is górcső alá vette tíz objektív szempont alapján. A Pécsi Tudományegyetem az 53. helyet szerezte meg, ami tíz pozíciónyi előrelépést jelent az előző évi eredményhez képest.

További információk » 

 

Center for World University Rankings 

A Pécsi Tudományegyetem a világ nemzetközi felsőoktatásának elitjéhez tartozik! 

A Center for World University Rankings összeállította a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listát, melyben természetesen a Pécsi Tudományegyetem is benne van. A rangsor nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány, valamint a szabadalmak száma alapján.

További információk » 

 

UI Green Metric World Ranking Universities

A Pécsi Tudományegyetem a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre korábbi pozíciójához képest.

További információk » 

 

StudyPortals

„Nagyon jó” minősítést kapott a Pécsi Tudományegyetem a StudyPortals  elnevezésű szervezet európai egyetemek hallgatói elégedettségmérése alapján készített rangsorában. A külföldi hallgatók értékelése alapján kiérdemelte az intézmény a StudyPortals díját és elismerését.