Online behajtási engedély igénylés

Tisztelt Munkatársak!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a digitális modernizáció jegyében a Pécsi Tudományegyetem Egyetembiztonsági Osztálya (EBO) az Informatikai- és Innovációs Igazgatóság munkatársaival online behajtási engedély igénylő felületet alakított ki.

Az igénylő felület indulásának időpontja: 2023. szeptember 11.

A behajtás igénylő online alkalmazás célja egyrészről a papír alapú igénylések kiváltása, ezzel megkönnyítve a résztvevő felek (igénylő, engedélyező) munkáját, másrészről az engedélyezési folyamat felgyorsítása.

Az online felület az enyomtatvany.pte.hu weboldalon érhető el, ahol a PTE dolgozók PTE Központi azonosítással (EHA/Neptun kód) tudnak belépni és behajtási igényt leadni.

Behajtási engedélyt legfeljebb 2 rendszámra lehet igényelni bármelyik telephelyre. A rendszámokat a belépési azonosítás után kell a felületen megadni. Az igénylési folyamat a PTE Biztonsági Szabályzatában rögzített eljárásrend szerint történik, vagyis PTE dolgozó esetén differenciáliásra kerül, hogy az igénylő a munkavégzés (szék)helye szerinti telephelyre vagy attól eltérő egyetemi telephelyre szeretne behajtási engedélyt kérni. 

A munkavégzési székhely szerinti telephelyre vonatkozó behajtási igény automatikusan elküldésre kerül a székhely szerinti szervezeti egység vezetőjéhez, mint engedélyezőhöz.

A nem székhely szerinti telephelyre vonatkozó igényléseket indokolni kötelező. Az igény automatikusan elküldésre kerül a telephelyilletékes vezetőhöz, aki azt engedélyezheti, elutasíthatja, illetve további indoklásra visszaküldheti. 

Az engedélyezési folyamat státuszáról az igénylő, az engedélyező és az Egyetembiztonsági Osztály emailben kap tájékoztatást.

Az engedélyezett igényeket az EBO munkatársai a rendszerben 2 munkanapon belül beállítják. 

A papír alapú igénylések 2023. december 31-el kivezetésre kerülnek, azaz papír alapon igénylést az EBO 2024. január 1-től nem fogad. 

A behajtási engedélyekkel kapcsolatban további hasznos információkat a https://pte.hu/hu/biztonsag oldalon találhatnak.

Köszönjük együttműködésüket.

Egyetembiztonsági Osztály