Általános tájékoztató

A PTE területére gépjárművel történő behajtás engedélyhez kötött. A behajtási engedélyeket valamennyi telephelyen a telephely vezetője (vagy általa kijelölt személy) engedélyezheti írásos kérelem alapján. A behajtási engedély nem garantálja az adott telephelyen történő parkolást, az a szabad helyek függvényében lehetséges.

A behajtási engedély kettő féle lehet: papír alapú (laminált, színes kártya), illetve elektronikus, az ún. rendszámfelismerő sorompórendszeren történő belépésekhez. A rendszámfelismerő sorompórendszerrel ellátott behajtási helyeken a papír alapú engedély nem érvényes. Ezen telephelyekre kizárólag a telephelyek illetékes vezetőinek engedélye alapján az elektronikus rendszerben beállított jogosultság(ok) révén lehetséges behajtani, vagy ideiglenesen kiadott engedély birtokában.

A papír alapú behajtási engedélyek a rendszámfelismerő sorompórendszerrel nem ellátott behajtási helyeken érvényesek, a kártyák hátoldalán felsorolt helyeken.

behajtasi

Az igénylés menete: A papír alapú behajtási engedély kérelem nyomtatvány, valamint az elektronikus (rendszám felismerő sorompó, illetve belépő kártya) engedély kérelem nyomtatványok önálló menüpont alatt megtalálhatók. Értelemszerű kitöltést és az illetékes vezető engedélyező aláírását követően a nyomtatványt szkennelve szükséges megküldeni a biztonsagszervezes@pte.hu email címre. A rendszámfelismerő sorompókon való beközlekedéshez 5 fő feletti együttes igénylés esetén a szintén önálló pontban található excel táblázat kitöltését kérjük.
A jogosultságok online történő igénylése az egyetem új behajtási és parkolás koncepciójának és szabályzatának elfogadását, hatályba lépését követően kerül bevezetésre.

A behajtást biztosító rendszer fejlesztése érdekében az egyetem számos telephelyén került sor rendszámfelismerő sorompó telepítésére, melyek jelenleg a következők:

Kürt u. déli bejárat
Kürt u. északi bejárat,
Honvéd u. 1. Központi Gyógyszertár,
Szigeti úti ÁOK VIP parkoló
Templomkert parkoló
Stadion u. parkoló
Rókus u. 2.
Rókus u. 4.
Rákóczi út 2.
Rét u. 2.
Akác u. 1.
SZKK és II. Belklinika dolgozói parkoló
Jogász u. parkoló
II. Belgyógyászai Klinika (Pacsirta utca 1.)

A rendszámfelismerő sorompó működési pontossága 80-90%, éppen ezért, ahol lehetséges, a sorompó kártyával is nyitható, az olvasóhoz történő érintéssel. Kihajtásnál a sorompók érzékelik a jármű jelenlétét, és automatikusan kinyílnak. Kifelé tehát szabadon kihajthat bármelyik jármű. Ez alól az egyetlen kivétel a Kürt u. északi sorompója, itt a „KI” irányban kártyás azonosítás szükséges (vagy a portaszolgálat munkatársa manuálisan nyitja fel a sorompót).

Törekszünk arra, hogy az új szabályozás szerint a papíralapú behajtási engedélyeket minél több telephelyen megszüntessük és csak a rendszámfelismerő használatával lehessen behajtani.  

A papíralapú engedélyek érvényesek továbbra is az alábbi telephelyeken:

Klinikai Központ telephelyei (kék behajtási engedély)
-    Nyár u. 8.
-    Édesanyák útja 17.
-    Munkácsy M. u. 2.
-    Dischka Gy. u. 5.
-    Gyermekklinika (Bajnok u.)
Koronavírus Ellátó Központ (citromsárga - névre szóló belépési engedély)
-    Rákóczi út 2.
-    Rét u 2.
Ifjúság útja 6. TTK-BTK (világoszöld)

Valamennyi sorompó több különböző rácsukódás elleni védelemmel rendelkezik, melyek a sorompóban álló járművet érzékelik, és megakadályozzák a sorompó záródását.

Záródó sorompó alá behajtani szigorúan tilos!
A sorompó megközelítése max 5 km/h”
A PTE telephelyeire történő behajtási jogosultságot a portaszolgálat külön is ellenőrizheti
Bármely adat megváltozását (különös tekintettel a forgalmi rendszámra) azonnal jelezni kell a PTE Egyetembiztonsági Osztályának.

 

Igénylőlapok

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!