Általános tájékoztató

A PTE telephelyeire gépjárművel történő behajtás elektronikus jogosultsághoz kötött. A telephelyi behajtási pontokon rendszámfelismerő sorompó és/vagy kártyaolvasó biztosítja a behajtást. A munkavállaló munkavégzési telephelyére vonatkozó behajtási igényét a munkahelyi vezetője (igazgató, hivatalvezető, dékán, kabinetvezető), a munkavégzés helyétől eltérő telephelyre történő behajtási igényt az adott telephely vezetője engedélyezi. A behajtási engedély nem garantálja az adott telephelyen történő parkolást, az a szabad helyek függvényében lehetséges.

Az igénylés menete: Behajtási engedély igénylést a PTE E-nyomtatvány kezelő oldalán (enyomtatvany.pte.hu), a „Behajtási engedély igénylés” menüponton keresztül elektronikusan lehet benyújtani. Az elektronikus engedélyezési folyamat során az igénylő e-mailben kap értesítést az igénylése státuszáról. Sikeres elbírálás esetén az EBO 2 munkanapon belül gondoskodik az elektronikus behajtási jogosultságok beállításáról.

Elektronikus sorompórendszer működik a következő telephelyeken:

Kürt u. déli bejárat

Kürt u. északi bejárat

Honvéd u. 1. Központi Gyógyszertár

Honvéd utcai parkolólemez

Szigeti úti ÁOK VIP parkoló

Fogászati és Szájsebészeti Klinika (Tüzér u.)

Rókus u. 4.

Rókus u. 2.

Templomkert parkoló

Ifjúság úti telephely „Faporta”

Rákóczi út 2.

Rét u. 2.

Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Onkoterápiás Intézet (Édesanyák útja 17.)

Munkácsy M. u. 2.

II. Belgyógyászai Klinika (Pacsirta utca 1.)

SZKK és II. Belklinika dolgozói parkoló

Akác u. 1.

Jogász u. parkoló

Stadion u. parkoló I.-II.

Rektori Hivatal (Vasvári Pál u. 4.)

A rendszámfelismerő sorompó működési pontossága 80-90%, éppen ezért, ahol lehetséges, a sorompó kártyával is nyitható, az olvasóhoz történő érintéssel. Kihajtásnál a sorompók érzékelik a jármű jelenlétét, és automatikusan kinyílnak. Kifelé tehát szabadon kihajthat bármelyik jármű. 

Valamennyi sorompó több különböző rácsukódás elleni védelemmel rendelkezik, melyek a sorompóban álló járművet érzékelik, és megakadályozzák a sorompó záródását.

Záródó sorompó alá behajtani szigorúan tilos!
A sorompó megközelítése max 5 km/h!
A PTE telephelyeire történő behajtási jogosultságot a portaszolgálat külön is ellenőrizheti.
Rendszám-, vagy egyéb adatváltozás esetén a behajtási jog folyamatos biztosítása érdekében a Behajtási engedély igénylés online felületén (http://enyomtatvany.pte.hu), a „Profil” szerkesztésénél kell az adatokat módosítani. Rendszám és/vagy névváltozásból adódó módosítási igény esetén új igénylést nem kell indítani, az addig érvényes jogosultságok a tárgyévben érvényesek maradnak.  Rendszámot naponta 1 alkalommal lehet módosítani.


 

 

 

 

 

Igénylőlapok