október

18.

Kálmán C. György (1954–2021) a PTE BTK Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszékének oktatója és tanszékvezető egyetemi tanára (1990–2007), az Irodalomtudományi Iskola törzstagja, az ELKH BTK Irodalomtudományi Intézetének kutatója 2021.10.17-én elhunyt.

október

04.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy dr. Varga József, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa, életének 67. évében, 2021. október 3-án elhunyt.
 

augusztus

16.

Mélységes fájdalommal tudatjuk, hogy Kircsi László nyugalmazott egyetemi docens, a Zeneművészeti Intézet egykori igazgatója 2021. augusztus 13-án elhunyt.

 

július

19.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Rétfalvi Sándor Munkácsy Mihály-díjas érdemes művész, professor emeritus, Nagykanizsa és Pécs városok díszpolgára életének 80. évében elhunyt.

július

02.


A gyászoló család, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara mély megrendüléssel tudatja, hogy dr. Losonczy Hajna, az I. sz. Belgyógyászati Klinika emeritus professzora 2021. június 30-án, 79 éves korában elhunyt.

Személyében a család szerető feleséget, édesanyát és nagyszülőt, az egyetem szakterületének nemzetközileg is elismert művelőjét, a betegek

május

03.

Életének 89. évében elhunyt Hámori József Széchenyi-díjas biológus, egyetemi tanár, a PTE jogelőd intézményének volt rektora, volt miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egykori alelnöke.

április

26.

Fájdalommal és mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Prof. Dr. Ábrahám István, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Élettani Intézetének intézetigazgató egyetemi tanára, az idegtudományok nemzetközi hírű kutatója életének 54. évében, 2021. április 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ábrahám professzor emlékét kegyelettel megőrizzük.

március

25.

Megrendülten tudatjuk, hogy Prof. Rolf Birk, a trier-i EU munkajogi intézet volt igazgatója, a PTE Állam- és Jogtudományi Karának díszdoktora 2021. március 20-án, életének 82. évében elhunyt.

január

29.

A Pszichológia Intézetet súlyos veszteség érte, 48 éves korában elhunyt Dr. Lénárd Kata.

október

26.

Megrendülten tudatjuk, hogy dr. Fekete Miklós, a Gyermekgyógyászati Klinika emeritus professzora 2020. október 25-én, életének 85. évében elhunyt.

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!