Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogram

2021.

február

01.

ÖSZTÖNDÍJ – KREDIT – KÖZÖSSÉG – SEGÍTSÉGNYÚJTÁS -  PROGRAMOK: LEGYÉL TE IS A TANÍTSUNK MAGYARORSZÁGÉRT! PROGRAM MENTORA!


Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogram

 

Kedves Hallgatók!

Egyetemünkön a sikeres négy szemeszter után 2021-ben is folytatódik, a Tanítsunk Magyarországért! program, melynek célja, hogy a kistelepüléseken élő általános iskolás gyerekek is ugyanolyan eséllyel tanulhassanak tovább vagy találhassák meg helyüket a munka világában, mint városi, nagyvárosi társaik.

A programban egyetemistaként segíthetitek a hátrányos helyzetű, kistelepülésen élő kisdiákokat tanulmányaikban és mutathatjátok meg nekik a lakóhelyükön túli izgalmakat és lehetőségeket: állatkertet, múzeumokat, iskolákat és vállalkozásokat, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak.

Mit kínál Neked, egyetemi hallgatónak a program?

  • Havi 30.000 Ft ösztöndíjat;
  • további havi 10.000 Ft-ot, melyet a gyerekekre, közös programokra költhetsz;
  • ingyenes utazási lehetőséget a Volán és MÁV járatain;
  • részvételt táborokban, kirándulásokon, közös programokon;
  • támogató közösséget;
  • kistelepülésen élő kisiskolások támogatását.

Hogyan lehetsz Te is mentor?

A csatlakozás előfeltétele a Campus-kurzusok között meghirdetett felkészítő kurzus teljesítése: a Tanítsunk Magyarországért! Nonformális tanulástámogatás nevű szabadon választható kurzus, melynek elvégzése után a következő félévben már Te is aktív mentorként részt vehetsz a programban!

A kurzus bármely évfolyamos és bármely szakos PTE-s hallgató számára elérhető, és több szemeszteren át is elnyerhető. Ez a PTE Tanítsunk Magyarországért! mentorprogram, amelynek lényege, hogy hátrányos helyzetű településeken élő 6-8. osztályos tanulókat mentorálnak egyetemisták, hallgatói mentorcsoportokban.

A tantárgy Neptunban meghirdetett kurzusai a TANA 3001-es, TANA3002-es, TANA3003-as és TANA3004-es kurzusok.

Tedd meg az első lépést a mentorság felé: vedd fel a Tanítsunk Magyarországért! Nonformális tanulástámogatás kurzust a Neptunban!

Érdekel a program, és még többet szeretnél megtudni róla?

csatlakozz a Tanítsunk Magyarországért a Pécsi Tudományegyetemen FB csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/1058762167663586/?multi_permalinks=1556301287909669&notif_id=1611665101766738&notif_t=group_activity&ref=notif

Rovat

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!