international
augusztus

17.

A rendezvény célja a gyakorlatvezető/mentoráló pedagógusok tájékoztatása az iskolai gyakorlatokról és a tanárképzés aktuális kérdéseiről.

július

30.

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2020 őszi kezdéssel Business coach szakirányú továbbképzést indít az EMCC partneri együttműködésével Pécsen és Budapesten! 

július

29.

A magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek (Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem) a felsőoktatás, kutatás, betegellátás vezető, nemzetközi szinten is legelismertebb, kiemelt intézményei, melyek igen nagy bizalmat élveznek a magyar lakosság részéről is.

július

24.

A pályázat részletei az alábbiakban olvashatóak: 

február

07.

Te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen lehet Erasmusos diáknak lenni? Ha túl sok a kérdés a fejedben, nem tudod, hogyan jelentkezz, vagy, hogy hova mehetsz, akkor a kari tájékoztatón a helyed!

 

2020-as időpontok és helyszínek:

 

BTK:
2020. február 11. (kedd)
Info stand: 9:30-12:00 az aulában

Tájékoztató előadás: 13:00-kor a Kari Tanácsteremben

 

ETK:
2020. február 12. (szerda)
Tájékoztató

február

03.

40 órás kezdő, illetve újrakezdő szintű orosz nyelvi tanfolyamot indít a BTK Orosz Központ – Pécs, Ifjúság út 6. D épület 4. emelet – a tavaszi szemeszterben heti kétszer két órában, 10 hét időtartammal.

január

31.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja szervezésében zajlik a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram téli tábora. A táborba 10 Baranya megyei kistelepülésről érkeznek kisdiákok, hogy egyetemista mentoraikkal eltöltsenek egy vidám, élményekkel teli közös napot. A Tanítsunk Magyarországért program keretében a kistelepülésen élő kisdiákokat egyetemista mentorok fogják kézen, és nagytestvérként segítik őket abban, hogy minél több olyan lehetőséggel ismertessék meg őket, ami segíti őket a kiteljesedésükben, legyen az középfokú oktatási intézmények látogatása, karrierlehetőségekkel való

január

23.

A PTE Idegen Nyelvi Központjában japán nyelv és kultúra tanfolyam indul februárban, anyanyelvi oktatóval, angol közvetítő nyelven. Teljesen kezdő és haladó csoportjainkba várjuk jelentkezőinket.
 

január

17.

Alap-, közép- és felsőfokú ECL nyelvvizsga-felkészítő kurzusok angol és német nyelvből. Valamint újra indul a népszerű japán nyelv és kultúra tanfolyam, anyanyelvi oktatóval! Kezdő és haladó csoportokba várják a jelentkezőket!