international

Nyomás a térre! - Hősködj velünk! - Flashmob az újraélesztés megtanulásának népszerűsítéséért

Esemény dátuma
2019-09-13 08:45 - 2019-09-13 09:00
Esemény helyszíne és címe
Pécs, Széchenyi tér
Kapcsolattartó
Dr. Bánfai Bálint adjunktus
balint.banfai@etk.pte.hu

Idén immáron 14. alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Sürgősségi Napok elnevezésű konferencia Pécsett, 2019. szeptember 13-14-én.  Az idei konferencia egyik fő témája az el-sősegélynyújtás és ezen belül az újraélesztés társadalmasítása. A témakörrel foglalkozó szekciókban magyar és angol nyelvű előadások is hallhatók lesznek, számos hazai és nemzetközi szakember részvételével. A konferencián idén 7 különböző országból vesznek részt előadók.


A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagó-giai Intézet kollégái által elindításra került a “Kids save lives in Hungary” kezdeményezés, mely a “Kids save lives” világszintű projekt hazai adaptációja, a hazai viszonyokhoz és lehetőségekhez igazítva. 

A szervezők a téma fontosságát hangsúlyozandó egy újraélesztési flashmobbal is készülnek a pécsi Széchenyi-téren 2019. szeptember 13-án 8:45 órától, “Nyomás a térre! – Hősködj ve-lünk!” elnevezéssel. Az említett program fő célja figyelemfelkeltés, az újraélesztés megtanulásának szükségességének hangsúlyozása, a gyermekkorban elkezdett oktatás hatékonyságá-nak bemutatása. 

A flashmob keretében pécsi általános iskolások és óvodások a Széchenyi téren a Voisingers kórus (Művészeti vezető: Balásy Szabolcs) által élőben előadott Stayin’alive c. dalra gyakorolják a mellkaskompressziót egy erre az alkalomra készített gyakorló szetten.