Könyvtár

 

 

Kari Könyvtárak

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont 10 könyvtári egységből áll, melyek többnyire a karokhoz kötődve a város több pontján helyekednek el.

 

Központi Könyvtár

A PTE Egyetemi Könyvtár könyvtári hálózata tíz kari könyvárból és a Központi Könyvtárból áll. A PTE Központi Könyvtára a Tudásközpont épületében, 21. századi körülmények közöttl várja a hallgatókat és olvasni vágyókat. Az épület hét szintjén közel 1 millió kötet könyv és több száz folyóirat található. Tudományos és szépirodalmi gyűjteményünk egyedülálló a régióban.
Benedek Ferenc Közgazdasági és Jogi Szakkönyvtárunk a 3. emeleten a közgazdasági és jogi képzés szakkönyvtára. Modern és tágas olvasótermünkben közel 200-an tudnak egyszerre tanulni. A Tudásközpontban összesen 630 ülőhely és 380 számítógép található, Wifi ez egész épületben elérhető. 

 

  • Valamennyi szinten van lehetőség fénymásolásra, szkennelésre, digitális fotókészítésre és nyomtatásra
  • A Tudásközpontban automata kölcsönző és könyvvisszavevő gépek működnek
  • Az épületben kávézó, étterem és könyvesbolt szolgálja a hallgatók kényelmét.
  • Virtuális szolgáltatásaink a nap 24 órájában elérhetők. Online katalógusunk  folyamatosan rendelkezésre áll. A nagy kiadók adatbázisainak használata az egyetemi polgárok számára ingyenes.
  • E-könyv csomagok vásárlásával megkönnyítjük a szakirodalomhoz való hozzáférést. Használatuk csak könyvtári olvasójeggyel lehetséges az egyetemen belül. Egyetemi tartományon kívül proxy beállítással, vagy Neptun azonosítóval lehet bejelentkezni.
  • Muzeális értékű Klimo Könyvtárunk, mely az ország első nyilvános könyvtára a Szepesy Ignác utca 3. alatt várja a látogatókat, a régi könyvek szerelmeseit.

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!